Subsecties

Actieve vrijwilligers gezocht

We zoeken actieve vrijwilligers voor met name de Taekrant, de pers en de feestcommissie.

Als je je actief wilt inzetten voor onze vereniging en je bent zelfstandig en je hebt belangstelling en ideeen voor een van deze zaken laat ons dat dan weten. De vereniging zou je inzet bijzonder waarderen. Het is niet de bedoeling, als je zo'n klus op je neemt, dat je alles helemaal alleen doet. Het mag natuurlijk wel. Maar als er andere mensen zijn die ook belangstelling hebben dan kan je natuurlijk overleggen en samenwerken. Het bestuur en het kader wil je graag helpen maar het is de bedoeling dat het initiatief bij jou ligt: je moet zelfstandig ``de kar trekken''.

Onze vereniging draait geheel op vrijwilligers. We hebben het idee dat dit de sfeer in de vereniging ten goede komt. Het drukt in ieder geval de kosten aanzienlijk (dus lage contributie). Gelukkig zijn er altijd mensen geweest en zijn er nog steeds mensen die iets extras wilden of willen doen voor onze vereniging. We zijn daar erg blij mee. Maar vaak lag het initiatief en een belangrijk deel van de inspanning bij een van de kaderleden of een van de bestuursleden. Ieder kaderlid geeft een á drie uur les per week, de bestuursleden besteden de nodige tijd aan aktiviteiten die noodzakelijk zijn om het zaakje draaiend te houden. Alles gebeurt zeer enthousiast en geheel onbezoldigd. Helaas blijkt dat extra inspanningen voor `bijzondere' aktiviteiten (als Taekrant, etc.) vaak net iets te veel gevraagd te zijn. En eigenlijk is dat niet onredelijk. Van een club die op vrijwilligers draait mag verwacht worden dat de taken over zo veel mogelijk leden verdeeld zijn. Als er voor een zekere aktiviteit geen ``trekker'' te vinden is dan mag je toch wel constateren dat er gebrek aan animo is en dat het zinloos is om die aktiviteit nog verder te ontplooien.

Wat houden de taken in?

Taekrant. Je moet er voor zorgen dat de Taekrant regelmatig (een maal per kwartaal? een maal per half jaar?) verschijnt. In concreto betekent dit: stukjes schrijven, mensen aansporen om een bijdrage te leveren, bijdragen verzamelen, krant (laten) opmaken, laten drukken en laten verspreiden.

Pers. Je moet er voor zorgen dat er regelmatig stukjes over de vereniging in de (lokale) krant(jes) gepubliceerd worden. Je kan hierbij denken aan verslagen van toernooien, clubkampioenschappen, kubgraad- en dangraadexamens, demonstraties, etc.. Alles wat met onze vereniging of met Taekwondo te maken heeft. Je kan de stukjes zelf schrijven, maar het is ook prima als je andere mensen aanspoort om ze te schrijven. Je kan de verhalen van foto's of tekeningen verzien, etc.. Je kan de verhalen ook nog eens aanbieden aan de Taekrant.

Feestcommissie. Organiseer een feest of een andere extra activiteit voor onze leden (voor de jeugdleden, voor de junior of senior leden). Bij extra activiteiten zou je kunnen denken aan een beach-volleybaltoernooi of een les breakdancen of iets dergelijks. Overleg met bestuur (met name met de penningmeester is uiteraard noodzakelijk).


Laat ons weten als je belangstelling hebt of als je iemand kent waarvan je denkt dat hij geschikt is. We zouden het ook fijn vinden als er ouders van onze jeugdleden zich zouden aanmelden. Nogmaals, we zoeken in eerste instantie mensen die de kar willen trekken, maar wil je wel wat doen maar wil je niet het initiatief nemen, geef dan ook je naam door.


Taekyon Houten
2001-03-13