next up previous
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV

Subsecties

Verslag


Opening

De voorzitter opent de vergadering om 20.19 en heeft een speciaal welkom voor Ad, Ruud, Anoek en Ron.

Vaststelling agenda

De agenda wordt onder aanvullingen vastgesteld.

Mededelingen

Hester is gebeld door de St.Michael basisschool in Schalkwijk. De vraag is of wij dit jaar weer een training voor de kinderen willen verzorgen; men was erg tevreden met de training, die Taekyon in 2008 had gegeven.

Notulen ALV 2008

Notulen van maart 2008.
Geen opmerkingen. Dank aan Jan-Willem Linschoten, die de notulen heeft uitgewerkt. De notulen worden vervolgens geaccordeerd.

Jaarverslag secretaris

Welkom op de Algemene Leden Vergadering (ALV).
Het afgelopen jaar heeft Taekyon Houten weer een enerverend jaar gehad met tal van activiteiten.
Bestuur. Het bestuur heeft in 2008 afscheid genomen van Jan-Willem Linschoten als secretaris. Zijn plaats is ingevuld door Erik Meynders. Gedurende het afgelopen jaar is uw bestuur een 4-tal keren bij elkaar gekomen. De belangrijkste taken betroffen het besturen van onze vereniging, het voeren van een administratie, het onderhouden van de contacten met de Gemeente en het presenteren van onze vereniging op open dagen. De nieuwe verdeling in het bestuur is met het aantreden van de nieuwe secretaris als volgt vastgelegd:

Gerard : voorzitter + internet 2010
Hester : jeugdleden / jeugdzaken 2010
Nico : penningmeester + ledenadministratie 2012
Erik : secretaris + inkoop 2011

Huishoudelijk reglement. Het Huishoudelijk reglement is het afgelopen jaar in z'n geheel doorgesproken en er zijn een aantal wijzigingen voorgesteld, die tijdens de ALV van 18 maart 2009 zullen worden besproken. Een kopie van de voorgestelde wijzigingen in het Huishoudelijk Reglement is beschikbaar voor diegenen die daarin zijn geïnteresseerd via secretaris, voorzitter en intersite van de vereniging.
Lessen. jongste jeugd--junioren/senioren--kader. Na de start van een derde jeugdgroep in 2007/2008 door Hester is ook in het afgelopen jaar de groep overwegend op maximale grootte gebleven. Het enthousiasme onder de jongste jeugd is groot; mede dankzij de enthousiaste uitstraling van Hester. Voor het huidige jaar zal deze groep gecontinueerd worden. Mede dankzij de assistentie van Sebastiaan van Didden is de overgang van de 1ste jeugdgroep naar de tweede jeugdgroep, ook het afgelopen jaar praktisch het gehele jaar door soepel verlopen. Zoals bekend heeft Sebastiaan het afgelopen jaar tijdens de December 2008 examens met succes de rode band met zwarte slip behaald. Nogmaals van harte proficiat Sebastiaan, met het behalen van deze laatste proeve van bekwaamheid voor het ``zwarte band examen''.
Het kader heeft het afgelopen jaar met een zekere regelmaat getraind onder de leiding van Karel van Orsouw; 8ste Dan. Het idee achter deze training is op een ontspannen manier samen trainen en werken aan de verdere ontwikkeling van elkanders vaardigheden; om deze vervolgens in de lessen over te brengen op de leden. In Papendal is 1x per maand door Gerard Sleijpen les gegeven aan leden van de bij de UTI aangesloten verenigingen, met een 4de kub of hoger.
Activiteiten. In 2008 is er een tweetal keren een examen afgelegd door zowel de jeugd-, junior en seniorleden. Op beide examens is er door de diverse deelnemers wederom een aantal stapjes gezet in de graduatie van eenieder. Ook in 2009 zal er gedurende een tweetal examens weer gelegenheid zijn, om zijn of haar vorderingen te laten zien aan de examencommissie.
De Tae dag is het afgelopen jaar enthousiast ontvangen. Een groep van ongeveer 40 leden is naar Fort Vechten gegaan en heeft daar een leuke en ontspannende dag gehad; van 'abseilen', het afdalen in een diep, donker gat tot het gezamenlijk optrekken met een boomstam met 4 touwen. Het 2de deel van het programma bestond uit een spelletjes ronde en het geheel werd afgeloten met Dan Bong oefeningen onder de bezielende leiding van Gerard Sleijpen.
Een geplande activiteit die is blijven liggen is het (opnieuw) uitbrengen van de Tae-krant; in 1ste aanzet wordt gedacht aan 2x per jaar. Hiermee -- zo is de gedachte -- zal met name de jeugd meer gemotiveerd worden om deel te nemen aan de diverse activiteiten.
Overig. Medio 2008 is onze vereniging de trotse eigenaar van een breektest-houder geworden. Tijdens het December 2008 examen is hiervan meteen gebruik gemaakt.
Besluit. Het verslag wordt vastgesteld.

Financiële zaken

Verslag kascommissie. De kascommissie o.l.v. Ruud van der Torre en Ad Koets hebben de boeken bij de penningmeester gecontroleerd op 16 maart 2009 des huizes van de penningmeester. Zij hebben een goed geadministreerde boekhouding aangetroffen en keuren de administratie goed. Een compliment aan de penningmeester!

Jaarverslag penningmeester. Nico licht de financiële gang van zaken toe en beantwoordt een aantal vragen.
N.a.v. een vraag over de zaalhuur wordt aangegeven dat de vloer van de bovenzaal bij Den Oord vaak smerig is. Erik zegt toe de toezichthouder (de heer Middelweerd) hierover te benaderen en te vragen of deze vloer vaker schoon gemaakt kan worden.
NAWOORD: er is inmiddels contact geweest en de vloer wordt dagelijks schoongemaakt; zo geeft de heer Middelweerd aan. Is dit nog steeds onvoldoende, dan zal Erik nogmaals schriftelijk en/ of mondeling reclameren.
Er volgt een korte discussie over het Eigen Vermogen van de vereniging versus de subsidietoekenning door de Gemeente. Een enkeling is van mening dat de subsidie mogelijk in gevaar komt indien de vereniging een te groot Eigen Vermogen heeft. De meerderheid concludeert echter dat een zekere buffer noodzakelijk is en dat er in het geheel geen sprake is van een te groot Eigen Vermogen. Aangezien het beleid van de Gemeente op dit punt niet duidelijk is, zal het bestuur vooralsnog hierop geen actie ondernemen.

Besluit. Het financiëel jaarverslag wordt goedgekeurd onder dankzegging van de voorzitter aan de penningmeester.

Benoeming kascommissie 2009 - 2010. Ruud van der Torre heeft, als lid van de kascommissie, de boeken voor de 2de keer gecontroleerd en wordt bedankt voor de bewezen diensten. Conform gebruik, zal Ruud aftreden en moet er een nieuw lid voor de kascommissie worden gekozen. Nadat duidelijk is gemaakt wat er van een lid van de kascommissie wordt verwacht, besluit Ron Lustig zich aan te melden. De kascommissie voor 2009 - 2010 zal aldus worden gevormd door Ad Koets en Ron Lustig.

Vaststelling hoogte contributie. Terzake de contributie stelt het bestuur voor om de contributie voor ieder lidmaatschap te verlagen met EUR 5,- per seizoen; met ingang van 1 januari 2010 en met het voorbehoud dat het bestuur per eind 2009 geen onvoorziene tegenvallers heeft geconstateerd, danwel op een andere wijze een terugval van het Eigen Vermogen hebben geconstateerd.

Besluit. Het voorstel wordt met algemene stemmen aangenomen, nadat duidelijk is gemaakt dat de vereniging, dankzij de per begin 2009 verlaagde huurverplichtingen, met de verlaagde inkomsten uit contributies toch nog een positief saldo zal kunnen realiseren.
De contributieverlaging betekent voor;

1 De jeugd van EUR 35,- naar EUR 30,-
2 Junioren van EUR 60,- naar EUR 55,-
3 Senioren van EUR 80,- naar EUR 75,-

INGELAST voorstel door Nico en Erik; Verhoging van het examengeld voor de junioren en senioren van EUR 3,50 naar EUR 5,- ; hiervoor krijgt het lid dan tevens een band van de vereniging (mits geslaagd voor de 2de, 4de, 6de of 8ste kub )

Besluit. Het voorstel wordt met algemene stemmen aangenomen.

Verkiezingen

Reglementair treedt de penningmeester af. Nico stelt zich herkiesbaar en wordt met algemene stemmen herkozen.
De functie commissaris wedstrijdzaken blijft vacant. Het bestuur ziet er dan als volgt uit:

Naam Functie Tot
Gerard Sleijpen Voorzitter 2010
Erik Meijnders Secretaris 2011
Nico van Didden Penningm. 2012
Hester Reijngoud Comm. jeugd 2010
??? Wedstrijdz.  

Afgesproken wordt dat Erik, Igor zal polsen of deze actief betrokken wil worden bij het op touw zetten van een reguliere sparring competitie alsmede met het gaan bezoeken van sparring wedstrijden bij andere clubs.
Daarnaast geven zowel Anoek als Ron aan, dat zij het komend jaar op incidentele basis willen inzetten bij 1 of meerdere evenementen.

Vaststelling ``Huishoudelijk Reglement''

Gerard licht stapsgewijs de voorgestelde veranderingen toe; het betreft met name een aantal wijzigingen uit hoofde van een ander naamgebruik voor de verschillende leden.
Ad geeft aan dat de term 'administratie' bij artikel 2.6 te algemeen is. Het zal worden veranderd in het adres van de vereniging ten name van de secretaris.

Besluit. Het huishoudelijk reglement, met daarin de verandering van adres als boven bedoeld, wordt vastgesteld.

Naar aanleiding van. Ron vraagt zich af of een nieuw lid, die al in het bezit is van een paspoort, een deel van het inschrijfgeld kan krijgen gerestitueerd. Immers in het inschrijfgeld zit het verkrijgen van een paspoort verdisconteerd. Na een korte rondvraag wordt vastgesteld dat de meerderheid voorstander is van het handhaven van het inschrijfgeld.
Op verzoek van Jan-Willem zegt het bestuur toe om tijdens de volgende ALV's een aantal kopieën van de te behandelen stukken te verstrekken aan de leden. Het argument van Jan-Willem is dat niet alle leden de stukken thuis kunnen of willen printen en tevens dat het bestuur feitelijk verplicht is om een kopie van de te bespreken stukken te verstrekken aan de leden die de ALV bezoeken. Het bestuur geeft nogmaals aan dit tijdens de volgende ALV zeker te zullen verzorgen (en nu maar hopen dat de secretaris het niet vergeet!).

Vrijwilligerszaken

Sparringscompetitie; De vraag van het bestuur aan de leden : ``Vinden jullie het een goed idee om een sparring competitie in te stellen ?'' Antwoord: ``Ja''.
Tae-dag; Anoek, Erik en Nico zullen dit gaan verzorgen, met Anoek als trekster.
25-jarig Jubileum; Erik en Nico zullen de kar gaan trekken. Inmiddels hebben Gerard en Hester ook al de nodige zaken opgestart.
Club-kampioenschappen; hiervoor wordt nog een enthousiast lid gezocht, welke de voorbereidingen op zich wil nemen.

Wat verder ter tafel komt

Jan-Willem geeft aan voorstander te zijn van een punten systeem, voor de leden die aan een examen willen meedoen. Men moet een minimum aantal punten halen op een aantal onderdelen zoals minimale aanwezigheid tijdens trainingen, etc. He bestuur zal zich hierover beraden en t.z.t. met een voorstel komen.

Rondvraag

-- De suggestie wordt gedaan om de Tae krant weer wat meer leven in te blazen. Een nieuwe uitgave kan als A3-tje worden opgehangen; al dan niet geplastificeerd. Een leuke nieuwe rubriek zou kunnen zijn ``Even voorstellen''. Hester zal hiervoor een aantal jeugdleden gaan benaderen. Tevens kan er NA examens uit iedere groep een jeugd, junior of senior lid aan het woord komen, welke een korte terugblik op het examen geeft. Was het spannend of moeilijk en waren de examinatoren niet te streng. Enfin, mogelijkheden en onderwerpen te over.
-- Hester stelt voor om met een aantal leden mee te doen met het 'Rondje Houten" in Juni a.s., waarbij de leden een T-shirt met Taekyon dragen en een uitnodiging om een training bij te wonen.
-- Anoek vraagt zich af of het niet een leuk idee is om in September een keer een training te verzorgen op het strand; MET alle leden die mee willen. Eventueel kunnen een aantal ouders meegaan, te begeleiding van de jongste leden. Wellicht is het een 1ste keer verstandig om het uit te proberen en alleen met junioren en senioren te gaan. Erik geeft aan hiervoor een datum te gaan prikken; het zal uiteraard alleen dan doorgang vinden indien het weer niet al te guur is.

Sluiting

De voorzitter dankt iedereen voor zijn of haar aanwezigheid en bijdrage en sluit de vergadering om half elf.

next up previous
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV


Taekyon Houten
2010-02-26