Hoe zet je de Taekyon kalender in je elektronische agenda?

In elektronische agenda's als Google Agenda en Microsoft Outlook kan je een file met een serie agendapunten (activiteiten) “importeren” (d.w.z, in een keer alle punten in je agenda zetten). De agendapunten in de file moeten dan wel in een geschikt formaat staan. Popular zijn

Google Agenda accepteert zowel .csv als .ics files, voor Microsoft Outlook moet je het csv formaat kiezen. Wil je (een deel van) de Taekyon Kalender in je elektronische agenda hebben, ga dan als volgt te werk.
  1. Selecteer hieronder de activiteiten die je in je agenda wilt hebben.
  2. Kies hier het formaat waarin je de activiteiten wilt hebben.
  3. Sla de file met de gekozen activiteiten op.
  4. Importeer de kalender file in je elektronische agenda. (tips)

1. Vink de activiteiten af

Ontvink de activiteiten die je niet in je kalender wilt hebben (de onderste drie zijn van de UTI)


Wil je alleen de houtense activiteiten in je agenda of alleen die van de UTI, dan gaat het aan- of afvinken van de volgende opties wat sneller.  

2. Kies het formaat

Kies het formaat waarin je de activiteiten voor in je agenda opgeslagen wilt hebben: .

3. Sla de file op

Sla de file met gekozen activiteiten op door op te drukken en in het window dat dan verschijnt te kiezen voor ‘bestand opslaan’. Je slaat dan dit bestand op. Het bestand heet ‘MyTaekyonCalendar.csv’ en komt terecht in je standaard download folder.

4. Importeer de kalender file in je elektronische agenda

Volg de links, Google Agenda of Microsoft Outlook, om uit te vinden hoe je moet importeren in de betreffende elektronische agenda. In Google Agenda kan je meerdere agenda's beheren, bv., een agenda “Prive” en een agenda “Werk”. Google Agenda zal je vragen in welke agenda je MyTaekyonCalendar wilt opslaan. Het is handig om eerst een nieuwe agenda aan te maken (bv de agenda “Taekyon”; klik links op ) Die zou je dan later in een keer kunnen verwijderen. Als je de MyTaekyonCalendar activiteiten in bv je agenda “Prive” zet, dan zou je die activiteiten een voor een moeten verwijderen. In Microsoft Outlook zal ongetwijfeld iets soortgelijks gebeuren.

Hieronder vind je het bestand (een deel van de Taekyon kalender in csv formaat) dat je opslaat.