De electronische Taekrant, seizoen 2003-2004


klik hier voor de lijst van alle titels. Klik op de titel als je het hele nieuwsverhaal wilt zien.
Terug naar de lijst van alle titels

Clubkampioenschappen         10 maart 2004
    Gerard Sleijpen, voorzitter Taekyon

Clubkampioenschappen
Plaats: De grote zaal, Sportcomplex Den oord, Houten
Datum: Zondag 4 april 2004
Tijd: 10u30-14u00 (zaal open om 10 uur)

Op zondag 4 april houden we onze clubkampioenschappen. Het preciese programma is nog niet bekend, maar het motto is, net als voorgaande jaren:

"Meedoen is belangrijker dan winnen"

Waarschijnlijk werken we weer in teams, maar als er belangstelling is voor individuele onderdelen (sparren, tuls, breektesten) dan zullen we die ook op het programma zetten. Het programma zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt. Het is onze bedoeling om iedereen een onvergetelijke dag te bezorgen: we verwachten dat ieder lid mee doet (ja,... ook jij).

We hebben de zaal (de grote zaal van Sportcomplex "Den Oord") gehuurd van 10 uur tot 14 uur. We beginnen om 10u30. Vanaf 10 uur kan je terecht in de zaal. Je kan dan nog wat oefenen of de organisatoren helpen met voorbereidingen.

Dus, zet zondag 4 april in je agenda en vertel je familie vrienden en kennissen dat je mee doet: publiek is van harte welkom.

Groetjes,
namens het kader,
Gerard Sleijpen, Voorzitter Taekyon Houten



Terug naar de lijst van alle titels

Algemene Ledenvergadering 2004         1 maart 2004
    Gerard Sleijpen, voorzitter Taekyon

Beste mensen,

Woensdag 17 maart hebben we onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. We zijn een vereniging. Dat betekent dat de leden de vereniging runnen. Een bestuur is er alleen om practische redenen. Op de ALV legt het bestuur verantwoording af over haar beleid, en stippelt in overleg met de leden nieuw beleid uit. Het is altijd motiverend voor de bestuursleden om met een enthousiaste groep leden te praten: het bestuur bestaat ook maar uit vrijwilligers. En natuurlijk,..., de vergadering is ook gezellig: samen praten over onze sport en onze club in een prettige entourage; we zouden vaker moeten doen.

De vergadering is in "Tapperij De Zwijger" (en niet zoals altijd in De Engel). De Tapperij ligt in het oude dorp aan het plein. Als je van de oude protestantse kerk (witte kerk met mini domtoren) aan het plein naar de katholieke kerk vlak bij het plein rijdt/loopt/fietst dan kom je halverwege voorbij de Tapperij (de witte kroeg links op de hoek). Kom je met de auto, dan kan je de borden "oude dorp" volgen (na de afslag op de rondweg, eerste afslag links) tot je op een T-splitising bij restaurant "de Engel" staat, daar ga je links en zie als je op de kerk afrijdt rechts van de kerk aan de andere kant van het plein de Tapperij.

De agenda is inmiddels al wat minder voorlopig, maar, als je punten hebt, dan kunnen die nog steeds (tot woensdagavond) worden toegevoegd.

Dit jaar stellen reglementair Gerard Sleijpen en Leon Magis hun zetel ter beschikking. Zij zijn beide herkiesbaar. Dave de Putter treedt af (en stelt zich niet herkiesbaar.) Afgelopen weken hebben Patricia de Waal en Jan-Willem Linschoten zich kandidaat gesteld voor een bestuursfunktie, voor, respektivelijk, secretaris en lid.

Je kan de bijgewerkte agenda met de meeste stukken op onze website vinden
agenda, 17 maart 2004
De meeste stukken heb je ook gemaild gekregen van onze secretaris.

Tot woensdag,
met vriendelijke groeten,
namens het bestuur,

Gerard Sleijpen
Voorzitter Taekyon Houten



Terug naar de lijst van alle titels

Fijne feestdagen, sportief 2004         23 december 2003
    Gerard Sleijpen, voorzitter Taekyon Houten

Beste allemaal,

Een kort berichtje om jullie fijne feestdagen te wensen en om jullie op te hoogte te brengen van de vorderingen van onze leden.

Afgelopen weekend hebben een aantal van onze leden weer een officiele stap gezet in hun taekwondo carriere. Vrijdag waren er kubgraadexamens en zondag deed Jan-Willem examen voor de vierde dan.

De kubgraadexamens zagen er bijzonder goed uit. De ene kandidaat was wat bedachtzamer dan tijdens de trainingen, terwijl de ander juist weer wat feller, was, maar het taekwondo dat getoond werd was van iedereen van technisch hoognivo. Iedereen is dan ook geslaagd. Sommigen hebben zelfs een graduatie overgeslagen. (Uitslag hieronder)

Het dangraadexamen van Jan-Willem was bijzonder indrukwekkend. Moeiteloos voerde hij alle opdrachten van de examencommissie uit. Fraai om te zien tot welk een technische perfectie 17 jaar taekwondo beoefening kan leiden. Het spontane applaus van de aanwezige bij uitreiking van het diploma was dan ook zeer verdiend. De commissie stond onder leiding van Karel van Orsouw, die met zijn achtste dan een van de hoogst gegradueerde taekwondoka's van de wereld is.

Alle geslaagden, van harte gefeliciteerd.

Dinsdag 30 december en vrijdag 2 januari is er voor de junioren en senioren training, voor de jeugd is er die dagen geen training.

Het bestuur en kader van Taekyon Houten wenst jullie een bijzonder fijne kerst en een sportief en voorspoedig 2004,

Gerard, Dave, Nico, Ronald, Leon, Jan-Willem, Frank, Hester.

Uitslag kubgraadexamens 19 december 2003

Hester Reijngoud       3de kub
Wing Long Lam          7de kub
Andre Tjon             7de kub
Sebastiaan van Didden  6de kub
Wesley Klinkenberg     8ste kub               gele band
Peter van Stevendaal   8ste kub               gele band
Sander van Veen        8ste kub               gele band
Lennart van Exel       gele band groene slip
Tristan van der Meij   8ste kub                gele band
Jeffrey de Graaf       witte band zwarte slip
Melissa Boussch\'e     witte band rode slip
Roel Tinkhof           witte band rode slip
Concierta de Looze     witte band rode slip
Alice Bowe             witte band rode slip
Nick Dekker            witte band blauwe slip
Jaap Dwarshuis         witte band groene slip


Terug naar de lijst van alle titels

Nieuw seizoen         10 augustus 2003
    Gerard Sleijpen, voorzitter Taekyon

Beste mensen,

Voor de meeste van ons zit de vakantie er weer op. Ik hoop dat jullie een fijne tijd gehad hebben en staan te popelen om weer te komen sporten. We beginnen komende vrijdag (22 augustus). Voor het eerst in het 20 jarig bestaan van onze vereniging zijn de trainingstijden en -lokaties in twee opeenvolgende seizoenen gelijkgebleven. Dus ook dit jaar:

VRIJDAG
Jeugd 1, boven zaal "Den Oord", 18u30-19u30
Jeugd 2, boven zaal "Den Oord", 18u30-19u30
Junioren/senioren, kleine zaal "Den Oord", 19u30-21u30

DINSDAG
Iedereen, "Ridderspoor" (Loerik), 20u00-21u30.

Een dezer dagen krijgen jullie het infoboekje in de brievenbus. Mijn excuses dat het zolang geduurd heeft. De internetpagina's zijn bijgewerkt. (klik naar "info").

Ik hoop jullie aanstaande vrijdag te zien,

Met sportieve groet,

Gerard


Gerard Sleijpen
voorzitter Taekwondo Vereniging Taekyon Houten


Terug naar de lijst van alle titels



Taekyon Houten