De electronische Taekrant, seizoen 2004-2005


klik hier voor de lijst van alle titels. Klik op de titel als je het hele nieuwsverhaal wilt zien.
Terug naar de lijst van alle titels

Algemene Ledenvergadering 2005         9 maart 2005
    Gerard Sleijpen, voorzitter Taekyon Houten

Beste mensen,

Woensdag 16 maart hebben we onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. We beginnen om 20u15. Vanaf 20u kan je in de zaal terecht: koffie staat klaar.

We zijn een vereniging. Dat betekent dat de leden de vereniging runnen. Een bestuur is er alleen om practische redenen. Op de ALV legt het bestuur verantwoording af over haar beleid, en stippelt in overleg met de leden nieuw beleid uit. Het is altijd motiverend voor de bestuursleden om met een enthousiaste groep leden te praten: het bestuur bestaat ook maar uit vrijwilligers. En natuurlijk,..., de vergadering is ook gezellig: samen praten over onze sport en onze club in een prettige entourage; we zouden vaker moeten doen.

De vergadering is, zoals vanouds in Restaurant "De Engel" (het oude dorp vlakbij het plein). Als je van de oude protestantse kerk (witte kerk met mini domtoren) aan het plein van de kerk af rijdt/loopt/fietst voorbij de garage, dan kom je na vijftig meter bij de Engel (het witte restaurant links). Kom je met de auto, dan kan je de borden "oude dorp" volgen (na de afslag op de rondweg, eerste afslag links) tot je op een T-splitising bij restaurant "de Engel" staat.

De agenda is inmiddels al wat minder voorlopig, maar, als je punten hebt, dan kunnen die nog steeds (tot woensdagavond) worden toegevoegd.

Je kunt de bijgewerkte agenda met de meeste stukken op onze website vinden
agenda, 16 maart 2005

Tot woensdag,
met vriendelijke groeten,
namens het bestuur,

Gerard Sleijpen
Voorzitter Taekyon Houten



Terug naar de lijst van alle titels

Clubkampioenschappen Taekyon, maart 2005         9 maart 2005
    Toi Gey, reporter

Taekwondo Vereniging Taekyon Houten had voor haar clubkampioenschappen zondag 6 maart 2005, een gevarieerd programma opgesteld. De deelnemers hadden zichtbaar veel plezier in de competitie en voor het publiek viel er veel te genieten. De bewering van de vereniging dat taekwondo een sport is voor iedereen lijkt, gemeten naar het enthousiasme en de verschillen in leeftijd van de deelnemers, correct.

Een estafette plus een rondje prijsstoten en --trappen voor teams was voornamelijk opgezet voor de jongste deelnemers, maar de ouderen hadden er ook schik in.

Voor sparren was er behoorlijk wat animo. Voor de jongste jeugd was het dragen van hand-- en voetbescherming en het vechten voor publiek al een heel avontuur, voor de oudere jeugd was er een heuse competitie met timeouts, scheidsrechterbeslissingen, tweede rondes, etc.. Bij officiele wedstrijden is er in indeling naar gewicht (zo'n 6 gewichts-klassen), geslacht (m/v), niveau (hogere band/lagere band) en leeftijd (jeugd, junior, senior). Zo'n rigoureuze indeling zou bij de Houtense vereniging poules opgeleverd hebben van maximaal een persoon. Of dat spannend is ...? Maar omdat lichte taekwondoka's er geen lol in hebben om tegenover echt zwaardere te staan was er voor de junioren/senioren gekozen voor twee poules. Dat was een goede beslissing: de deelnemers binnen een poule waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en gingen er flinke tegenaan. Clubleden die nu niet durfden te sparren, bang voor een zwaardere tegenstander, zullen nu ongetwijfeld volgend jaar wel van de partij willen zijn.

De demonstratie in de pauze was indrukwekkend. Het liet mooi zien waartoe een gevorderd taekwondoka in staat is: mooie strakke en gecompliceerde tuls met en zonder wapen, effectieve partneroefeningen, en breektesten die je niet voor mogelijk zou houden (40cm steen!!). Het publiek was zichtbaar onder de indruk.

Dit jaar stond er voor het eerste een competitie breektesten op het programma. Voer je de techniek goed uit, dan gaat het plankje kapot, voer je de techniek niet goed uit, .... Kortom, het is dapper als je je in zo'n competitie durft te storten en het is misschien nog dapperder als je de plankjes vast durft te houden. De leraren waren verrast door de prestaties: tot drie plankjes gingen schijnbaar moeiteloos door met zijwaartse (jeugd) of achterwaartse trap (junior/senior). Vier plankjes pasten niet in de knuistjes van de jury. Dus voor het volgend jaar maar wat stuggere plankjes aanschaffen. Nu kwamen er winnaars uit de bus door te eisen dat er in de finale ronde met een ander been getrapt wordt.

De organisatie was klaarblijkelijk verrast door de animo voor de serieuze taekwondo-onderdelen op het programma: het programma liep een half uurtje uit. Normaal niet zo erg, zeker niet als je je vermaakt. Maar helaas stonden nu voetballers te trappelen om om twee uur te beginnen. Ze waren zo vriendelijk om Taekyon Houten een kwartier langer in de zaal te laten, maar ze bleven toch trappelen en dat verstoorde de competitie tuls in de finale fase behoorlijk. Jammer. De finale was behoorlijk spannend, maar of iedereen dat zo ervaren heeft ...?

Voor de prijsuitreiking met taart moesten we naar een naburige zaaltje. De winnaars werd een actiefoto van zichzelf tijdens het toernooi in het vooruitzicht gesteld.

Al met al een geslaagde dag. En de dank aan de organisatoren, jury, taemleiders, catering (er was volop heerlijk brood en drank!) was op zijn plaats.

Er zijn foto's gemaakt. Deze zijn binnenkort te vinden op de internetsite van de vereniging:
http://www.houten.com/taekyon     surf naar "club in actie"

UITSLAGEN
Teamkampioenschap
1) Geel (Daan de Graauw, Sjoerd Tinkhof, Nick Dekker, Sebastiaan van Didden, Hanneke Buschgens, L: Frank van der Meij)
2) Oranje (Sebastiaan Tieleman, Bas Vermorken, Tristan van der Meij, Joy Adjiembaks, Quincy Pfundt, L: John Achterberg)
3) blauw (Aran Koning, Becir Ogric, Marlin Ebbers, Idriss Peter van Stevendaal, L: Leon Magis)
4) Groen (Sergio Kraan, Sohayla Abduisalim, Alice Bowe, Bryan Tan, Hester Reijngoud, L: Nico van Didden)

Breektesten
Jeugd1: Idriss Al Khouli
Jeugd2: Tristan van der Meij
Junioren/Senioren: Hanneke Buschgens

Tuls
Winnaar: Peter van Stevendaal
tweede: Hannek Buschgens
derde: Quicy Pfundt

Sparren
Jeugd: Marlin Ebbers
Junioren: Hester Reijngoud
senioren: Quincy Pfundt


Terug naar de lijst van alle titels

Kubgraadexamens december 2004, Feestdagen         18 december 2004
    Gerard Sleijpen, voorzitter Taekyon Houten

Beste mensen,

We hebben net onze halfjaarlijkse kubgraadexamens achter de rug. Het zag er allemaal goed uit. We hadden 20 kandidaten. Iedereen is geslaagd. De kandidaten en de leraren mogen trots hierop zijn. Allemaal van harte gefeliciteerd.

Vrijwel iedereen had een zeven of meer. Nick en Melissa deden het bijzonder goed. Nick heeft een slip over geslagen. Melissa voerde haar oefeningen hard en strak uit. Bij het sparen zag het er zelfs even naar uit dat Melissa (gele slip) Hester (rode band) onderuit zou halen. Niet dat Hester dat niet verdiend had ---ze had eerder zelf al een paar gevoelige klappen uitgedeeld aan haar partners (je zult maar haar partner zijn :-). Dapper van je Hanneke)--- maar Hester moest nog in een paar onderdelen examen doen. Het examen van Hester was een feest om naar te kijken. Ze deed alles bijzonder strak. Als ze last had van haar zenuwen, wist ze dat nu redelijk te verbergen. Ze is zeer verdiend geslaagd voor de eerste kub (rode band, zwarte slip). Hiermee heeft ze haar examen-carriere bij onze club beeindigd. Haar volgend examen, voor zwarte band, zal ze voor een landelijk commissie moeten afleggen. Gezien haar prestatie van vandaag hoeft ze zich daar geen zorgen over te maken.

Voordat ik het lijstje van geslaagden geef, wens ik jullie fijne feestdagen en een goed begin. We hebben dit jaar geen training meer. In het info boekje was er voor aanstaande dinsdag wel een training aangekondigd, maar in overleg met onze trouwe dinsdaggangers hebben we besloten die niet te laten doorgaan. Sorry aan degene die door het examen van vandaag geinspireerd zijn geraakt en zich voorgenomen hadden om er nu dinsdag eens flink tegenaan te gaan. Hou dat positieve gevoel even vast tot volgend jaar.

UITSLAG EXAMEN, 17-12-2004
jeugd 1
Suzanne Klever, witte band, blauwe slip
Sohayla Abdulsalim, witte band, blauwe slip
Aran Koning, witte band, gele slip
Sebastiaan Tieleman, witte band, gele slip
Jesper van Bentum, witte band, gele slip
Tim van Gool, witte band, gele slip

jeugd2
Jaap Dwarshuis, witte band, rode slip
Bas Vermorken, witte band, rode slip
Luuk van Schip, witte band, rode slip
Roel Tinkhof, gele band
Sjoerd Tinkhof, witte band, rode slip
Becir Ogric, witte band, rode slip
Nick Dekker, gele band
Alice Bowe, gele band

junioren/senioren
Caspar Koenen, gele slip
Melissa Bousche, gele band
Hester Reijngoud, zwarte slip
Wing long Lam, groene band
Quincy Pfundt, gele band
Rianne Decker, gele band

Totaal geslaagd: 20 (14 j,6s).
groetjes,
Gerard Sleijpen
Voorzitter Taekyon

Terug naar de lijst van alle titels



Taekyon Houten