De electronische Taekrant, seizoen 2005-2006


klik hier voor de lijst van alle titels. Klik op de titel als je het hele nieuwsverhaal wilt zien.
Terug naar de lijst van alle titels

Beste mensen,

De notulen van de ALV (maart 2006) zijn op internet te vinden
    http://www.houten.com/taekyon/alv/2006/notulen.pdf
of
    alv

Er zijn door de ALV een paar besluiten genomen die wellicht jullie extra aandacht verdienen (in de notulen vind je meer toelichting):

  1. Per 1 juni is de halfjaarlijkse contributie verhoogd
    van 35 naar 38 euro voor de jeugd (14 en jonger)
    van 60 naar 65 euro voor de junioren (15 en ouder, jonger dan 18)
    van 80 naar 86 euro voor de senioren (18 en ouder).
  2. De ALV heeft nogmaals uitgesproken dat automatische incasso de standaard manier is om de contributie te voldoen. De meesten van jullie hebben ons al gemachtigd. De enkeling die dat nog niet gedaan heeft zullen we binnenkort om een handtekening vragen.
  3. Ieder junior/seniorlid met gele band en hoger en ieder jeugdlid met witte band, blauwe slip en hoger moet in het bezit zijn een UTI- paspoort. De pas kost 15 euro. We zullen jullie binnenkort om een machtigen voor deze 15 euro vragen. Heb je de genoemde graduatie, dan krijg je gelijk na betaling de nieuwe pas, anders krijg je hem bij het behalen van die graduatie.
    TOELICHTING: Het vorig jaar heeft de ALV besloten het lidmaatschap bij de NTA ('n taekwondo bond) te beeindigen en aansluiting te zoeken bij de UTI ('n andere bond). Bij de UTI moet je een UTI-paspoort aanschaffen a 15 euro. Verder zijn er aan de aanluiting bij de UTI geen kosten verbonden. Bij de NTA is de pas gratis, maar betaal je ieder jaar weer opnieuw 25 euro bondsgeld.
  4. We gaan nieuwe leden inschrijfgeld vragen: 17.50 Euro. Voor dit bedrag krijgt het nieuwe lid een embleem en, bij het behalen van de in 3) genoemde graduatie, een UTI paspoort.
  5. Met vriendelijke groeten

    Na vele jaren van training is afgelopen zondag Taekyon Houten leraar Gerard Sleijpen er in geslaagd de 4e graad zwarte band te behalen. Na een pittig examen onder het streng toezicht van grootmeester Karel van Orsouw kon Gerard na drie uur zijn 4e dangraad in ontvangst nemen.

    de sport op een hoger niveau brengen

    Gerard Sleijpen wordt nationaal erkent als een Taekwondoka van formaat en iemand die zich altijd heeft ingezet om de sport op een hoger niveau te brengen. Met het behalen van zijn 4e dan heeft Taekwondo vereniging Taekyon Houten nu twee 4e danners in zijn midden. Een absoluut unieke situatie in Nederland!

    Taekyon Houten is mede onder de bezielende leiding van Gerard Sleijpen uitgegroeid tot een bloeiende vereniging waar op hoog niveau Taekwondo wordt beoefend. In een ontspannen maar serieuze sfeer trainen jongens, meisjes, mannen en vrouwen in de leeftijd van 7 tot 65 jaar zich elke week in het Totaal Taekwondo. Met verschillende leeftijdsgroepen en een verdeling op graduatie is men van voldoende individuele aandacht verzekerd om goed het Taekwondo onder de knie te krijgen.

    Lijkt het je leuk om ook aan deze vernieuwde vorm van vechtsport te doen, kom dan eens vrijblijvend kijken op één van onze trainingen op vrijdagavond in de kleine zaal van den Oord, of kijk eens op onze website: www.houten. com/taekyon

    Afgelopen vrijdag zijn er bij Taekwon-do vereniging Taekyon Houten jeugdexamens gehouden voor de Kub-graden. Na een periode van hard en intensief trainen mochten de jeugdige kandidaatjes laten zien hoever ze gevorderd waren in het Totaal Taekwondo. Na een pittig examen waarbij iedereen goed zijn best heeft gedaan, mogen de volgende kinderen met trots hun nieuwe graduatie dragen.

    Witte band met gele slip:
    Ramon Kragten, Juliette Dekker en Dennis van Doornik.
    Witte band met groene slip:
    Emma Koenen, Michelle Dekker, Milou de Graaf, Cherelle Tan en Stef Spitse
    Witte band met blauwe slip:
    Idriss Al Khouli, Daan de Graauw, Aran Koning en Sergio Kraan

    Taekwondo vereniging Taekyon Houten is een bloeiende vereniging met leden tussen de 7 en 65 jaar. In haar 25 jarig bestaan heeft Taekyon Houten een gestructureerde trainingsopbouw ontwikkeld welke iedereen de kans biedt op eigen niveau te trainen. Daarnaast is door het werken met meerdere groepen, iedereen verzekerd van voldoende persoonlijke aandacht.

    De keuze voor een verenigingsvorm in plaats van een academie of sportschool zorgt ervoor dat het trainen bij Taekwondo vereniging Taekyon Houten zeer betaalbaar is. Zo betaald een jeugdlid tot 11 jaar slechts 40 euro per half jaar, een juniorlid tot 16 jaar slechts 60 euro per halfjaar, en een seniorlid maar 80 euro per half jaar!

    Kom gerust eens kijken bij een van onze trainingen op vrijdagavond in de kleine zaal van den Oord of kijk eens op onze website: www.houten.com/taekyon



    Terug naar de lijst van alle titels
    vol lof

    Frank en Hester hebben afgelopen zondag in het nationaal sportcomplex Papendal uit handen van grootmeester Karel van Orsouw (VIIIste dan) het diploma voor de eerste dan ontvangen. Samen met zes andere kandidaten voor de eerste dan en vijf voor de tweede, hebben ze voor een commissie van drie personen examen afgelegd. Het examen duurde twee uur. Een van de kandidaten werd afgewezen.

    Dhr. van Orsouw was vol lof over de prestaties van Hester en Frank. Hij sprak over een sterk examen en prees Hester voor haar grote inzet. Frank en Hester scoorden op alle onderdelen goed.

    vol lof

    Hester had al voor het examen een pijnlijke voetblessure. Ze had haar voet stevig ingetaped en liet tijdens het examen niets merken van de pijn in haar voet: petje af.

    Een goede prestatie van Hester en Frank, en van onze club.

    Ik hoop jullie aanstaande vrijdag tijdens de kubgraadexamens nog te zien. Mocht dat niet meer het geval zijn dan wens ik jullie nu al prettige feestdagen en hoop ik jullie volgend jaar weer te zien.

    in de schijnwerpers zetten ...

    Net als afgelopen jaren zijn we als vereniging ook dit jaar weer aanwezig geweest op de activiteitenmarkt op het Rond. Hester, Nico, Leon, Hanneke, Dorothy en nog wat andere vrijwilligers hebben weer flink hun best gedaan om onze vereniging in de schijnwerpers te zetten, en ik denk dat ze daar aardig in geslaagd zijn. Om 11 uur waren ze aanwezig en hebben ze een mooie stand opgebouwd die veel bekijks trok, en na de demo om 12:30 uur wisten mensen ons nog beter te vinden. Er waren vele potentiële leden die - als ze allemaal komen - waarschijnlijk er voor zullen zorgen dat we moeten uitbreiden. Hoe dan ook, aan het enthousiasme van onze mensen heeft het niet gelegen, en daarvoor namens het bestuur: BEDANKT!

    Ik denk dat de activiteitenmarkt een goed voorbeeld is van hoe een vereniging kan werken, en ik hoop dat we in de toekomst op dezelfde enthousiaste wijze op ieders medewerking kunnen rekenen.

    Namens het bestuur





    Taekyon Houten