De electronische Taekrant, seizoen 2008-2009


klik hier voor de lijst van alle titels. Klik op de titel als je het hele nieuwsverhaal wilt zien.
Terug naar de lijst van alle titels

Gisteren (vrijdag 3 juli 2009) hadden we weer onze kubgraadexamens.

Het was een feest om te zien hoe verschillend de kinderen de sport opnemen. De ene vindt alles leuk en straalt dat uit en de andere is peinzend bezig, maar iedereen is enthousiast. Dat zie je met name in de wat vrijere onderdelen als sparren.

De club doet het goed. Het taekwondo niveau is hoog. Een matig examen bij ons, zou bijvoorbeeld, denk ik, een behoorlijk examen zijn bij andere clubs. We hebben heel wat mensen waar de zwarte band al redelijk binnen bereik komt (3-de kub en hoger). Daar zijn we natuurlijk heel trots op. Een nadeel is dat de examens langer duren dan we gewend zijn, zelfs als je, zoals de examencommissie gedaan had, voor het examen een selectie maakt uit de stof. De examenstof is, zeker voor de hooggegradueerde, behoorlijk veel. Dat verschillende mensen uit zenuwen stukken uit hun hoogste tul vergeten is natuurlijk ook niet echt bevorderlijk voor een snelle afhandeling. Vervelend voor de kandidaten dat ze door het wachten te veel afkoelden (hoewel ze daar gisteren niet over hoefde te klagen). Leuk voor het publiek: die kregen toch maar mooi al ons oefenstof te zien.

De examencommissie was blij over de vlotte afhandeling van de partneroefeningen. Bij vrijwel iedereen liep dat soepel. In andere jaren moesten de kandidaten elkaar op de vloer nogal eens aanwijzingen geven.

Iedereen had duidelijk plezier in het sparren. Hoewel we een meer technisch geïnteresseerde club zijn, hoeven we ons voor het niveau van het sparren niet te schamen. De sparringstrainingen afgelopen jaar zijn duidelijk vruchtbaar geweest. Hopelijk leidt dat snel tot successen bij externe wedstrijden.

De afgelopen tijd hebben we ons wat te veel uitgeleefd op de breektesten. Dat krijg je met zo'n mooie breektesthouder. Heerlijk, maar nu zijn de onbreekbare breektestplanken eigenlijk niet meer te gebruiken: totaal versleten. Met echt hout (duur: we zoeken sponsors) konden de hoger gegradueerde toch nog een uitdaging voorleggen.

Hieronder de uitslag. Alle geslaagden, gefeliciteerd.

Met vriendelijke groeten,
namens de examencommissie
(Jan-Willem Linschoten, GS, Hester Reijngoud)
Gerard Sleijpen

Junioren en senioren

Ron Lustig   1-ste kub (dubbele graad!)
Dorothy Everwennink   3-de kub
Erik Meijnders   3-de kub
Joy Adjiembaks   3-de kub
Sebastiaan Tieleman   4-de kub
Igor Sijpkens   5-de kub
Pieter van den Berg   5-de kub
Tobias van de Ven   5-de kub
Isabelle Aarts   6-de kub (dubbele graad!)
Sandra Oberweis   9-de kub

Jeugd 2

Michelle Dekker   groene b rode sl
Cherelle Tan   gele b blauwe sl
Juliette Dekker   gele b blauwe sl
Ramon Kragten   gele b blauwe sl
Dimitri Drijfhout   gele b groene sl
Joris van Hezel   gele b groene sl
Nawid Hashemi   gele b (dubbele slip!)
Natasja Deshayes   witte b zwarte sl (dubbele slip!)
Tycho Wedman   witte b zwarte sl
Raoul Jap-Tjong   witte b groene sl (dubbele slip!)

Jeugd 1

Pepijn Nass   gele b groene sl
Wessel Custers   gele b groene sl
Ainse Kokkelmans   gele b
Léna Aarts   gele b
Mandy van der Ven   gele b
Michelle Meijer   gele b
Yousef Ahmad   gele b
Tycho Van Sandwijk   witte b zwarte sl (dubbele slip!)
Chrissy Moor   witte b rode sl
Bryan Beek   witte b blauwe sl
Djeral-Lorenzo van Eijk   witte b blauwe sl
Joshua Girdharie   witte b blauwe sl
Balder Haze   witte b groene sl
Elora Aarts   witte b groene sl
Lotje van Nimwegen   witte b groene sl
Tygo Min-Chin Fijn   witte b groene sl
Aniek de Bruijn   witte b gele sl
Charlotte Meijnders   witte b gele sl
Erik Meijer   witte b gele sl
Hayet Khoffi   witte b gele sl
Rouicha Oberweis   witte b gele sl

Het U.T.I.-weekend begon al op 19 juni. Ik zelf kwam pas op 20 juni, in alle vroegte aan (na ja, vroeg). Dit vanwege het feit dat er nooit vroeg wordt geslapen, en er tot laat gezellig wordt gedronken. Als je dan wil gaan slapen rent tot 4 uur de jeugd nog door de gangen en kan je je slaaprust wel vergeten. Vandaar dat ik maar besloot thuis goed te slapen, wat overigens hard nodig was.

Het was iets voor tienen toen ik aan kwam. Na gauw omgekleed te zijn, was ik nog ruim op tijd, aangezien voornamelijk de ouderen wat moeite hadden met opstaan na de vorige avond ;-) . Rond kwart over tien vertrokken we met de groep naar een voetbalveld 'in de buurt' (circa 600 m). We trainden dus buiten. Het was helaas wat winderig, wat een beetje koud optrekt met het zweet en de motregen. Desalniettemin hebben we er goed getraind onder leiding van René Slootjes en later Khalid Kassem. We behandelden veel techniek en theorie, wat voor velen nooit kwaad kan.

Na de training keerden we terug naar de Stay-Okay en hielden we een lunch. Na onze buik vol te hebben gegeten gingen we weer buiten trainen, maar ditmaal op een atletiekbaan die gelukkig was omringt door bomen, dus geen wind. Hier hebben we wederom getraind. Vooral het behandelen van de zelfverdedigingtechnieken was erg vernieuwend en leerzaam. Rond een uur of vier gingen we terug voor een kop thee (de service was beperkt, dus we moesten het zélf halen ;-) ).

Daarna was er weer een training. Je kon kiezen voor een sparringstraining of een meditatieoefening. Aangezien we, Erik, Ron en ik, al de hele dag hadden getraind en lichtelijk vermoeid waren, besloten we de meditatie te doen. Uiteindelijk hebben we voornamelijk Ki-oefeningen en een beetje meditatie gedaan. Een rustig eind voor de eerste dag dus.

Of wat zeg ik, eind van de dag? Foutje, er was eerst nog een barbecue. Het leuke was dat ditmaal niet jijzelf, maar iemand ander het vlees voor je mocht verbranden, dat zat kennelijk wel bij de service. Gelukkig waren er ook salades, frites en stokbrood.

Na het eten vertrokken de meesten, behalve de echte mannen (en vrouwen), die gingen gewoon nog een dag trainen! De mensen die vertrokken hebben echter wel het leukste gemist. Want Ieren + Welshmen + bier = gekkigheid. Één van de Welshmen had een zak snoep met citroen snoepjes. Hiermee werd een spelletje gedaan: je kreeg er 1, als je hem uitspuugde moest je 5 biertjes uitdelen, en anders, tjah, had je een lekker snoepje op. Natuurlijk moesten ik en wat leerlingen van Marcel Hertogs, de dapperheid van onze verenigingen behartigen en namen er 1. Na hem in de mond gedaan te hebben keek iedereen elkaar verzuurd aan (en trok geel weg), het smaakte ongeveer net zo zuur als het eten van een zure citroen, als het al niet erger was. Binnenhouden lukte bij iedereen wel, behalve Marcel, die moest eraan geloven en royaal (of grappig) als hij is, trakteerde hij 5 shotglaasjes met bier.

En toen naar bed. Gelukkig was het ditmaal rustig, omdat de jeugd helemaal Total loss was na geen nachtrust en een dag training te hebben gehad.

Na het ontbijt regende het buiten en gingen we binnen trainen. Hier werd voor de laatste keer alle stof nog doorgenomen en alles geoefend.

En dan, na elf uur getraind te hebben, was het dan zover. Het examen begon. Iedereen was gespannen en moe. Gelukkig liep ik alles in 1 keer goed, ondanks de zenuwen en ook de partneroefeningen verliepen feilloos. Na het sparren en de breektesten was het dan voorbij. En ik was geslaagd, blij, maar te moe om dit kenbaar te maken. Ik was blij dat het was afgelopen, maar vond het wel jammer. Het staat al vast dat ik volgend jaar weer ga en weer overnacht. Het is een trainingsweekend om niet te missen (en niet te vergeten!).

Afgelopen zondag (21 juni 2009) heeft Sebastiaan van Didden (sebas.taekwondo@live.nl) examen gedaan voor de eerste Dan (zwarte band). Met succes. Sebastiaan, van harte gefeliciteerd. We zijn trots op jou.

Sebastiaan is 17, geeft les aan onze jeugd, is net geslaagd voor het Gymnazium gaat na de zomer in Delft werktuigbouw studeren. Kortom, een goede voorbereiding voor een relaxe zomer.

Aan het examen ging en training van 11 uur vooraf (je lees het goed, elf uur). Je mag er daarmee van uit gaan dat de examenstof degelijk is doorgenomen. Maar of je na 11 trainen nog fit genoeg bent voor een examen van twee uur? Sebastiaan wel. Het zal er allemaal netjes uit en de examencommissie was vol lof. Overigens niet alleen over Sebastiaan, maar ook over de andere 17 kandidaten: "een goed examen, een enthousiaste groep", aldus dhr van Orsouw (VIII-ste Dan, internationaal voorzitter UTI) , voorzitter van de commissie, die verder bestond uit Gerry Bready (VI-dan, voorzitter UTI Wales) en Marcel Hertogs (V-de dan).

Sebastiaan had de nodige eindexamenfeestjes geskipped om fit bij het dangraadexamen te kunnen verschijnen. Zuur, als je dan alsnog in een training afgemat wordt. Enfin, met (dubbel)zuur weet Sebastiaan raad. En uiteindelijk was er het zoet van het resultaat.

Onze Taedag op zaterdag 7 juni 2009 werd belicht in 't trefpunt van 17 juni 2009, p.13.

"Een heel goede sfeer en onvermoeibaar enthousiasme!" was het commentaar op de Taedag die ieder jaar wordt gehouden voor de leden van taekwondovereniging Taekyon in Houten. Dit keer met een gouden randje, vanwege het 25-jarig jubileum van de vereniging.

De dag startte met een fietstocht naar Fort Lunetten, waar de leden (jong en oud) een frisbee-clinic volgden. Na een fanatiek partijtje at iedereen snel een boterham, want de materialen voor de zelf te bouwen vlotten lagen al klaar. Er werden drie stevige vlotten in elkaar gezet onder vakkundige leiding van Pieter van de Berg. Twee vlotten haalden de overkant, al bleef niet iedereen droog. Gelukkig konden de taekwondoka's na afloop genieten van een grote pizza met ijs toe. Een welverdiende afsluiter na een gezellige clubdag.

Een beknopte versie van onderstaand verhaal kan je vinden in Het Houtens Nieuws ('t Groentje, editie Houten) van 1 juli 2009, p.33.

Jan-Willem en Gerard Sleijpen hebben afgelopen zaterdag (16 mei 2009) examen gedaan voor de 5-de dan Taekwon-do. Met succes.

De examenstof voor 5-de dan laat zich gemakkelijk omschrijven: alles. Je moet alles kunnen, de klassieke tuls plus de wapentuls, samen 29 stuks, 1-staps, 2-staps, 3-fase, 5-fase, voet-series, etc., in het totaal 29 series van vijf partneroefeningen, de ki-vormen (4 stuks met varianten), etc.. Ze hoefden gelukkig niet alles te laten zien. Dat zou ook niet kunnen in de drie en half uur die het examen duurde, maar ze moesten wel op alles voorbereid zijn. Het was overigens niet voldoende om de tuls en series netjes en strak uit te kunnen voeren. Ze moesten ook het "het verhaal erachter" kennen. Ze moesten niet alleen uitleggen waarom de technieken uitgevoerd worden zoals ze moeten worden uitgevoerd, hoe technieken toegepast worden en waarom ze in zekere combinaties in een tul voorkomen, maar ook hoe elementen uit partneroefeningen en ki-vormen terug te vinden zijn in de klassieke tuls. Bij de breektesten moesten Ze het idee achter breektesten toelichten. De uitleg moest telkens toegespitst zijn op het niveau van de taekwondoka voor wie de oefenstof bedoeld is. Gelukkig wist de examencommissie een ontspannen sfeer te creëren.

Je jut elkaar op.

Het examen voor 5-de dan is het laatste examen waarvoor de examenstof vast ligt en nog nieuwe elementen bevat. Voor hogere graduaties moet je gedurende langere tijd (zes jaar of meer) laten zien dat je de stof op hoog niveau beheerst, kunt uitdragen, en nog steeds in de Taekwon-do beoefening groeit. Met een 5-de dan behoor je tot de nationale top, met nog hogere graduaties opereer je op internationaal top niveau.

"Verrassend", vindt Jan-Willem, "dan doe je al 22 jaar Taewkon-do heb je tig examens gedaan en ben je nog zenuwachtig. Enfin, weet je ook weer eens hoe je leerlingen zich voelen als ze voor je staan voor een examen". "Uniek", beschrijft Gerard de situatie waarbij twee zulk hooggegradueerde in een vereniging zitten. "Geweldig stimulerend om met elkaar op niveau te kunnen trainen. Je jut elkaar op. Tien jaar geleden zei Jan-Willem tegen mij 'ik heb een verrassing voor je: je gaat op examen voor de derde dan'. Als hij dat niet gezegd dan had ik nu waarschijnlijk nog de tweede dan gehad, en voor de televisie gezeten, of", grapt Gerard, "een schitterende carrière gehad in de wetenschap." Zowel Jan-Willem als Gerard hebben hun hele Taekwon-do carrière bij Taekwon-do vereniging Taekyon Houten getraind. Ze geven er al meer dan twintig jaar les en hebben menig bestuursfunctie vervuld.

De examencommissie stond onder leiding van Karel van Orsouw. Jullie kennen Dhr. van Orsouw: hij heeft een schitterende inspirerende training gegeven tijdens ons jubileumfeest op 5 april. Dhr. van Orsouw heeft de 8-ste dan en is daarmee de hoogst gegradueerde taekwondoka van Nederland. Hij heeft diverse locale, nationale en internationale Taekwon-do organisaties opgericht (Taekyon, TBN, NTA, UTI, ...), alle partneroefeningen ontworpen, plus de ki-vormen en wapentuls. In feite heeft hij een eigen Taekwon-do stijl ontwikkeld (de UTI stijl).

Alles bij elkaar een enerverende maar instructieve middag. En het diploma na afloop, en het etentje van de UTI, maakte alles goed.

Van de week heeft 't Trefpunt De weekkrant, 't Trefpunt, Houten, 22 april 2009, p.5 de taekwondo activiteiten van Sebastiaan in het zonnetje gezet. "Sebastiaan, wel verdient, gefeliciteerd."

Het verhaal in 't Trefpunt over ons 25 jarig jubileum gemist? Ga naar De weekkrant, 't Trefpunt, Houten, 8 april 2009, p.15.

Nawoord door Gerard Sleijpen:

Op onze website staan foto's van ons feest. En als je het stukje in het 't Trefpunt over het feest (nog) niet gelezen hebt, .... hiernaast vind je een link.

In 't stukje wordt gezegd dat ik de motor van de vereniging ben. Geen idee wie hier ge-quote wordt. Maar ik waardeer de vriendelijke woorden. Bedankt. Onze club is echter een vereniging met diverse stuurlui, kapiteins, etc., in diverse periodes. En er is zeker nooit één motor of "de" moter geweest. Enfin, precies waarom ik mij zo thuis voel bij deze club.

Taekwondovereniging Taekyon is al 25 seizoenen actief in Houten. Een reden om te feesten. Zondag 5 april waren dan ook (jeugd-)leden en oud-leden aanwezig in sporthal Den Oord om dit uitgebreid te doen.

oude vrienden ontmoeten

's Middags was er een seminar onder leiding van grootmeester Karel van Orsouw. Dhr. van Orsouw heeft de 8ste Dan en is daarmee de hoogst gegradueerde taekwondoka van Nederland. Het was leuk om te zien hoe iedereen, oud of jong, erg zijn/haar best deed om de technieken zo goed mogelijk uit te voeren. Voorzitter Gerard Sleijpen over de training: "Het was inspirerend. Bijzonder knap werk om zo'n gemêleerd gezelschap (qua leeftijd, taekwondo technisch niveau, conditie) zo enthousiast aan de slag te krijgen. Te oordelen naar het geluid dat uit de jeugdhoek kwam hebben de kids zich ook uitstekend vermaakt."

oude vrienden ontmoeten

Feestelijk samen zijn stond centraal deze dag. De training was relaxed. Samen lekker bezig zijn, herinneringen ophalen, oude bekenden ontmoeten (en ook nieuwe) was uiteraard belangrijker dan de finesses van Taekwondo onder de knie krijgen of de conditie verbeteren. Die conditietraining kwam 's avonds, tijdens de vrolijke salsaworkshop na het dinerbuffet in sportcafé Mango's. Marlies en Roberto van dansschool Mariposa zorgden ervoor dat iedereen fanatiek ronddanste en de volgende dag alsnog spierpijn had.

Al met al kan Taekyon Houten terugkijken op een zeer geslaagd feest. Opmerkingen als "Ik vond het erg leuk om weer eens het oude clubje te zien" en "Ik heb met een aantal oude bekenden bijgepraat en heerlijk gegeten" werden veel gehoord.

De jeugdleden hebben overigens nog een aangepast feest in het verschiet, later dit jaar.

Iedereen van harte welkom. Dit is een feest voor iedereen, leden, en oudleden. Ik ben blij dat er zoveel mensen gekomen zijn. De feestcommissie heeft er hard aan gewerkt om er een geslaagde dag van te maken. Als ik de opkomst zie dan denk ik dat dat de dag al geslaagd is. Speciaal welkom voor het UTI team Karel van Orsouw, Marcel Hertogs en Ren\'e Slootjes die het eerste deel van het feest zullen verzorgen.

25 jaar is heel speciaal. Het is een respectabele leeftijd, maar toch ook weer niet zo lang. Er zijn nog mensen van het eerste uur actief. Bij volgende jubilea 40 jaar, 50 jaar dan is dat niet meer. Dan rol je de twee mensen die nog over zijn binnen in een rolstoel en mogen ze een kwartiertje kijken naar de jeugd. Zo'n 25 jarig jubileum is anders. De oudjes zijn er nog, alive and kicking, zoals het taekwondoka's betaamd en is het een feest voor iedereen. Henny is met Taekyon begonnen. In Houten dan. Elders is Taekyon al zo'n 40 jarig geleden gestart. En van die rolstoel is overdreven. Karel van Orsouw heeft Taekyon opgericht en als iemand alive and kicking is in Taekwondo dan is het Karel. Ik ben blij dat hij hier is. Jammer dat Henny er niet is, maar gelukkig kon hij wel later op de dag hier zijn. Ik ben niet van de eerste minuut van de start van Taekyon, van de big bang, zeg maar, maar wel van het eerste seizoen en heb alle ontwikkelingen meegemaakt. Dat waren er heel wat. Ik ga ze niet memoreren. Dat mogen jullie in de loop van de dag zelf doen of vanavond. Ik wil wel kwijt dat ik trots ben op het feit dat we een behoorlijk aantal leden hebben die tien tot twintig of meer lid zijn van onze club.

In die 25 jaar is Taekwondo een bekende sport geworden. Als je toendertijd duidelijk wilde maken wat Taekwondo was, dan ging dat het vlugst door te vertellen dat het een soort Karate was. Tegenswoordig moet je uitleggen dat Karate een soort Taekwondo is. Een voorbeeld om te illustreren hoe prominent Taekwondo in Houten is. Recentelijk heeft de gemeente bezuinigd en hebben ze de belijning in de sportzalen wat minder druk gemaakt ;-) . Maar de belijning voor Taekwondo velden zijn gebleven. Houten is daarmee wellicht de enige gemeente in Nederland waar de sporthallen Taekwondo veldjes hebben.

25 jaar oud. Veel ervaring dus. Maar Taekyon houten is ook een moderne club en is met de maatschappelijke ontwikkelingen mee gegaan. Actieve senioren, (springen en trappen voorkomt osteoporose en houdt ook je geest fit), veel jeugd (dank aan onze jeugdtrainers), vrouwen die hun mannetje staan (slaan). Gelukkig niet met alle ontwikkeling. Ik heb in de 25 jaar bijvoorbeeld geen toename gezien van zinloos geweld. :-) En nog steeds hetzelfde enthousiasme.

Enfin, Taekwondoka's zijn geen praters. Dat zijn de mensen van de korte flitsende acties. Dus het wordt tijd dat we wat gaan doen. De feestcommissie heeft een leuk actief programma samengesteld. Met Taekwondo en Salsa. Ik ben bijzonder blij dat Karel van Orsouw voor ons een training wilt geven en daarmee het Taekwondo deel wilt verzorgen. Karel heeft niet alleen groot Taekyon opgericht, maar ook diverse andere Taekwondo organisaties in Nederland, allen aangeduid met drieletter woorden, TBN, NTA, UTI. Alle onze partneroefeningen komen van hem, plus een aantal tuls. Karel heeft de VIII-ste dan. Maar niet alleen dat. Karel is een bijzonder sympathiek mens en daarom zijn wij zo'n sympathieke club. Karel. Mensen veel plezier.

Jubileumfeest

Taekyon is al 25 seizoenen actief in Houten. Een reden om te feesten. Een aantal leden hebben voor het jubileumfeest een spetterend programma samengesteld.

Het feest is op zondag 5 april 2009 en is bedoeld voor leden en oudleden. Het avondprogramma is niet voor de jeugd.

Middagprogramma

We hebben Karel van Orsouw bereid gevonden om het middagprogramma te leiden. Dhr. van Orsouw heeft de 8-ste Dan en is daarmee de hoogst gegradueerde taekwondoka van Nederland. Hij is niet alleen een van de oprichters van de TBN (Taekwondo Bond Nederland), de NTA (Nederlandse Taekwondo Associatie) en de UTI (United Taekwondo International), maar ook van Taekyon: tot 1993 was Taekyon Houten een van de op dat moment vijf onderafdelingen van Taekyon, van Orsouw was voorzitter. Het moge duidelijk zijn dat in het middagprogramma Taekwondo centraal staat.

De vriend(in) van (oud)leden is ook van harte welkom. Maar wellicht is alleen het avondprogramma aantrekkelijk voor hem (haar).

Avondprogramma

Na de training is er een lopend buffet. Als het eten wat weggezakt is gaan we dansen. We weten dat de meeste van ons daar geen held in zijn. We hebben daarom een danslerares ingehuurd: het wordt een workshop salsa dansen. Na de workshop is er nog ruim tijd om het geleerde nogmaals in de praktijk te brengen of nog eens rustig na te praten.

Locatie

We zijn blij dat we in Den Oord terecht kunnen voor alle activiteiten. We trainen in de Grote zaal, buffet, dansen en borrelen is in de sportcafe. Dus ook voor drank wordt gezorgd.

Tijdsindeling

oude vrienden ontmoeten is belangrijker dan de finesses van Taekwondo onder de knie krijgen

Hieronder de tijdsindeling. Er zal enige rek in zitten. Feestelijk samen zijn staat centraal. De training zal relax zijn. Samen lekker bezig zijn, herinneringen ophalen, oude vrienden ontmoeten en ook nieuwe is op deze dag uiteraard belangrijker dan de finesses van Taekwondo onder de knie krijgen of de conditie verbeteren. Dus ook als niet alles meer zo soepel beweegt, niet erg, we vinden het fijn als je er bent. Kan je niet de hele hele dag maar wel een deel er van, dan is dat ook prima.

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden (voor jullie dan). We bestaan maar een keer 25 jaar en het feest betalen van wat we gespaard hebben van jullie contributiebijdragen. Maar je kunt je wel voorstellen dat de feestcommissie graag wil weten op hoeveel mensen ze kan rekenen. Dus het zou fijn zijn als je kunt laten weten of je meedoet (en met welke onderdelen en of je iemand meebrengt en voor welke onderdelen). Mail naar info@taekyonhouten.nl of bel (Gerard Sleijpen 030 6373580, Erik Meijnders 030 6380451).

Uitnodiging

ook als niet alles meer zo soepel beweegt

We proberen oudleden te benaderen, maar we hebben niet van iedereen contactgegevens. We zouden het daarom bijzonder fijn vinden als je mensen waarvan je weet dat ze geïnteresseerd zijn op deze pagina attent zou willen maken. En we vragen begrip van degene die geen uitnodiging rechtstreeks van ons gekregen heeft: ze zijn even hartelijk welkom.

PROGRAMMA Junioren/Senioren, leden en oud leden

TIJD Zondag, 5 april
LOCATIE Sportcomplex "Den oord"
14:00 Welkomswoord
14:00-17:00 Feestelijke training (dhr K. van Orsouw, VIII-ste dan)
17:30-19:00 Lopend buffet
19:00-22:30 Salsa Workshop, salsa

PROGRAMMA JEUGD

We beseffen dat, met name, het avondprogramma voor de jeugd niet zo aantrekkelijk is. Voor de jeugd zullen we later in het jaar een feest organiseren. Voor de jeugd hebben we 's middags 5 april van 14:00-17:00 een aangepast programme.

TIJD Zondag, 5 april
LOCATIE Sportcomplex "Den oord"
14:00 Welkomswoord
14:00-17:00 Feestelijke training (dhr K. van Orsouw, VIII-ste dan)

De feestcommissie,
Erik Meijnders





Taekyon Houten