next up previous  
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV

Subsecties

Verslag

De opkomst was gelijk aan vorig jaar (totaal 14 personen). Het bleek een lange vergadering te worden met enige lange discussies.

Opening

De voorzitter heet iedereen van harte welkom en opent de vergadering.

Mededelingen

 

$\bullet$ De voorzitter begint met de mededeling dat Bas gestopt is met Taekwon-do en spreekt een dankwoord uit aan zijn adres. Behalve Bas is ook Jan-Willem Wieman zich aan andere dingen gaan wijten, hij heeft een andere baan en moet daarvoor veel leren. Ook Jan-Willem kan zich dus wat minder inzetten voor de vereniging en dus hier was een dankwoord ook op zijn plaats. Gerard heeft enkele presentjes meegenomen en deelt die uit.

$\bullet$ Leon deelt mee dat hij met Koninginnedag een demonstratie wilt gaan geven, hij zoekt hiervoor nog enthousiaste mensen die hierin geïnteresseerd zijn.

Notulen ALV 1999

 

Vorm en inhoud.

Geen opmerkingen. De notulen goed bevonden en geaccordeerd.

Vragen naar aanleiding van de notulen.

$\bullet$ Leon legt de vraag van Ronald voor hoe het zit met het kijken naar wedstrijden. Gerard reageert hierop met te zeggen dat iemand de kar moet trekken. Hij stelt voor dat Ronald e.d. uitje organiseert.

$\bullet$ De vraag rijst hoe het zit met tussentijdse bestuursveranderingen en wisseling van functies. Een voorbeeld in deze is de tussentijdse overname van het voorzitterschap van Gerard. Gaat er nu een nieuwe periode in van 3 jaar of dient de huidige termijn uit. Gerard legt uit dat bij tussentijdse overname de termijn wordt uitgediend welke op dat moment actief was.

Jaarverslag secretaris

Ook dit jaar heeft de secretaris zich weer goed voorbereid op zijn praatje.

Het afgelopen jaar heeft het bestuur om de 8 weken vergaderd. Het kader heeft ongeveer 4 keer vergaderd. Ook heeft het bestuur weer enkele dingen aangeschaft zoals een breektester en promotiemateriaal zoals T-shirts. Het ledenaantal is iets gedaald en bestaat nu uit 21 senioren 7 junioren en 35 jeugdleden. Doelstelling blijft in ieder geval om te proberen het aantal seniorleden te verbeteren. Andere dingen die het bestuur als doelstelling heeft, zijn meer betrokkenheid en discipline.

Jaarverslag penningmeester

 

Jaarverslag en begroting

Frank deelt een overzicht uit van de gemaakte kosten en baten. Aan de hand daarvan legt hij uit dat we net als vorig jaar ook dit jaar negatief hebben gedraaid. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te wijzen.

- Enerzijds zijn de inkomsten gedaald doordat enkele senioren en junioren gestopt zijn en we dus domweg minder leden en dus inkomsten hebben,

- anderzijds is de contributie al jaren op hetzelfde niveau en zijn de kosten van zaalhuur gestegen.

Verder is er, door het teruglopend aantal juniorleden, het afgelopen jaar teveel ontvangen aan subsidiegelden, welke terug betaald dienden te worden.

Discussie naar aanleiding van het financiële jaarverslag.

- Peter haakt in met de vraag of we nog steeds in de gouden gids adverteren. Dat kost per slot van rekening ook veel geld. Henny reageert met te zeggen dat het dit jaar niet meer gebeurt. Het idee ontstaat om dit geld te besteden aan een x aantal advertenties in het groentje. Dat is wellicht effectiever en zal bekeken worden.

- Verder rijst de vraag of we nog wel kaarten moeten gaan weggeven voor het WK. Het bestuur vindt dit geen discussiepunt meer omdat al beloftes zijn gedaan.

- Frank vertelt dat we aan het eind van het jaar op zo'n FL. 7000,- positief uit zullen komen, terwijl we eind 1999 op Fl. 10,500- zitten. De aanwezigen zijn het erover eens dat we niet meer vermogen hoeven op te bouwen, maar dat we ook niet moeten interen op ons kapitaal. Fl. 7000,- lijkt in deze een mooi bedrag.

Verslag kascommissie 1999

De kas is dit jaar gecontroleerd door John Engelberts en de vader van Joeri Verweij. Ze hebben geen onregelmatigheden gevonden maar hebben wel de notitie gemaakt dat de financiële situatie zorgen baart en verbetering behoeft.


Onder dankzegging aan de penningmeester en de kascommissie wordt het jaarverslag van de penningmeester goedgekeurd.

Benoeming kascommissie 2000

Traditioneel is ieder lid van de kascommissie lid voor twee jaar. Het ligt daarom voor de hand dat de heer Verweij nog een jaar aanblijft en er slechts een nieuw lid gezocht wordt. Dhr. Verweij is echter niet aanwezig, en zal op een later tijdstip gevraagd worden. Uit voorzorg worden er twee nieuwe leden gekozen, Alex van Rooijen en Peter Heuts, waarvan Peter Heuts als reserve.

Verhoging contributie

Na toelichting van de financiële situatie wordt overgegaan naar het voorstel om de contributie te verhogen.

Het bestuur stelt voor om de contributie te verhogen met 15% (afgerond naar hele bedragen) met ingang van juni dit jaar en met nog eens 15% in het jaar 2002. Na enig overleg wordt er een compromis bereikt welke inhoud dat we wel dit jaar de contributie verhogen met 15% (afgerond naar hele bedragen), maar dat we volgend jaar verder kijken met betrekking tot een eventuele verdere verhoging. Dit voorstel wordt vervolgens in stemming gebracht en unaniem aangenomen.

Verdere opmerkingen. Leon stelt voor om de pijn van de contributieverhoging enigszins te verlichten door mensen pas vanaf groene band te verplichten om lid worden van de NTA. Dit voorstel wordt verworpen omdat zo'n laat lidmaatschap van de bond strijdig is met ons huishoudelijk reglement.

Verkiezing

Reglementair treedt de penningmeester af, daarnaast stelt de interim-voorzitter zijn zetel ter beschikking. De reden van het ter beschikking stellen van de voorzitterspost is dat deze tussentijds is overgenomen en Gerard het niet meer dan gepast vindt dat hij door de ALV wordt gekozen. (Bij agenda punt 7 komt een wijziging in het huishoudelijk reglement aan de orde waarin deze gang van zaken formeel wordt vastgelegd.) Tevens is er nog een plaatsje vrij in het bestuur voor een commissaris wedstrijdzaken. Leon Magis heeft aangegeven hier wel wat voor te voelen.

Op de vraag of zich er nog nieuwe kandidaten hebben opgeworpen is het antwoord negatief. Er heeft zich niemand aangemeld en aangezien er geen bezwaren zijn tegen de herverkiezing van Frank en Gerard worden beiden herkozen in het bestuur, waarbij het bestuur voorstelt om de twee herkozen bestuursleden dezelfde functie te geven die zij voor hen reglementair aftreden al hadden. Ook de verkiezing van Leon levert geen problemen op en dus ziet het bestuur er dan als volgt uit:

Naam Functie tot
Gerard Sleijpen Voorzitter 2001
JW Linschoten Secretaris 2002
Frank van der Meij Penningmeester 2003
Leon Magis Commissaris wedstrijdzaken 2001
Henny Thijssen Bestuurslid 2002

Opmerking: indien er sprake is van overname van een functie binnen het bestuur, of een 'tussentijds verkiezing' dan is het bij de nieuwe functie passende rooster van aftreding van toepassing. Leon Magis valt in het rooster van wedstrijdcommissaris en zal dus zijn functie weer in 2001 beschikbaar stellen.

Aanpassing huishoudelijk reglement

Het bestuur heeft enkele voorstellen tot aanpassing van het huishoudelijk reglement gedaan. Deze worden allen aangenomen op artikel 3.7 na. Er wordt voor gekozen artikel 3.6 te behouden met toevoeging van:

'de contributie die een slapend lid verschuldigd is bedraagt 6% van de standaard contributie'.

Verder wordt er een kleine aanpassing gemaakt in artikel 12.5. Deze wordt veranderd in: 'alle leden krijgen minimaal twee maal per jaar gelegenheid een examen af te leggen'.

Rondvraag

 

$\bullet$ Kleding. Ronald heeft aan Leon enkele vragen meegegeven. Zijn eerste vraag betreft de kledingvoorschriften. Hij is van mening dat er slordig mee wordt omgegaan. Dat mensen een keer in T-shirt komen is niet erg, maar het moet geen gewoonte worden. Hetzelfde geldt voor het dragen van de juiste graduatie. De leden moeten er op aangesproken worden. Besloten wordt het mee te nemen naar het kaderoverleg en een bestuursvergadering.

$\bullet$ Discipline. Wat betreft de discipline heeft Ronald meer opmerkingen. Net als vorig jaar vindt hij dat de inzet van sommige leerlingen te wensen overlaat. Mensen gaan op de bank zitten omdat ze last hebben van hun pink of geen zin hebben. Iedereen is het er mee eens dat er wat gedaan moet worden, maar er echt uit komen doen we niet. Daarom stelt de secretaris voor om eerst eens uit te werken wat we willen, en dan een plan te trekken hoe het te realiseren. Besloten wordt om dit voorstel in samenwerking met Alex en Peter uit te werken. Het bestuur komt binnen zes weken met een eerste opzet.

$\bullet$ Vakantie jeugd. Mevr. Bikker is niet blij met de manier waarop de vakanties van de jeugd bij onze vereniging ingepland worden. Bij onze vereniging hebben de kinderen op de eerste vrijdag van de schoolvakantie vrij en begint de training weer op de vrijdag voordat de scholen weer aanvangen. Andere verenigingen hebben precies vrij in die weken waarin de scholen vrij hebben. Het bestuur ziet het probleem en zegt toe met ingang van het volgend seizoen het beleid in deze van de andere sportverenigingen te volgen.

$\bullet$ Clubkaart. Peter legt namens zichzelf en Franklin voor dat de invoering van de clubkaart met de regels zoals die er nu liggen betekent dat zij nooit meer examen kunnen doen. Franklin werkt zeer onregelmatig en vindt niet dat hij daar de dupe van moet worden. Gerard reageert met te zeggen dat het inderdaad betekent dat hij nooit meer op examen kan, maar dat de 3x niet aanwezig regel betekent niet aanwezig zonder opgaaf van reden. Het bestuur wil vooral een soort van plichtsbesef creëren. Besloten wordt dat de clubkaart in ieder geval 31 maart ingevoerd wordt, maar tevens het te bekijken of er niet een `uitzonderings' clausule gemaakt kan worden. Dit zal vervolgens binnen 6 weken terug gekoppeld worden aan Alex en Peter.

Dave heeft m.b.t. de clubkaart nog een opmerking, hoe vang je `Ongeregistreerde' leden op? Het bestuur oppert dat de clubkaart al een goede eerste stap is, maar zal er nog eens over nadenken.

Tenslotte wordt nogmaals expliciet gevraagd of het nou twee of drie keer is dat je afwezig mag zijn; de teksten die hierover verspreid zijn, zijn niet eenduidig. Het enige echte goede antwoord is: maximaal drie keer afwezig.

$\bullet$ Sparren op vrijdagavond. Dave en Peter brengen de sparring problematiek in. Zij vinden dat er uit de notulen van de ALV 1999 niet valt op te maken dat het sparren een verplicht onderdeel voor iedereen wordt. In hun optiek is de noodzaak voor een sparringstraining op vrijdag weg nu Tai en Thian op dinsdag sparringstraining geven. Daarnaast vinden ze 40 minuten sparren onaanvaardbaar omdat de kans op blessures op hun leeftijd nou eenmaal groter is. Gerard reageert met te vertellen dat het niet 40 minuten sparren is maar dat er een cooling-down inzit en oefeningen op kussens. Verder is het een essentiëel onderdeel van Taekwon-do, en dus iets wat ook beoefend moet worden. Maar het lijkt redelijk om aan mensen die zich voorbereiden op een dangraadexamen de mogelijkheid te laten om technisch te trainen i.p.v. te sparren.

Alco is sterk gehecht aan de sparringstraining en stelt zelfs namens hem en Hoang Le voor om de sparringstraining te verlengen. Afschaffing is onacceptabel voor hen. Voorgesteld wordt om de vraag van Dave mee te nemen naar het bestuur en het kader, en dit terug te koppelen naar Alex en Peter.

$\bullet$ Zaal Riddersppor. Dave is niet gelukkig met de zaal Ridderspoor in Loerik: de vloer is hard en het is best wel ver weg. Kunnen we niet naar en andere zaal? Het bestuur zal het bij de gemeente proberen te regelen, maar acht de kans op succes klein, gezien het rigide zalenbeleid.

Besluiten

 

- Notulen Alv 1999 worden goedgekeurd
- Verslag secretaris wordt goedgekeurd
- Verslag penningmeester wordt goedgekeurd
- In de kascommissie zijn benoemd: Alex van Rooijen en/of Dhr. Verweij en/of Peter Heuts.
- Gerard Sleijpen en Frank van der Meij worden herkozen in het bestuur
- Leon Magis wordt gekozen in het bestuur
- Er zal in m.i.v. juni dit jaar een verhoging van de contributie worden doorgevoerd van (ongeveer) 15%.
- De voorgestelde veranderingen in H.H. reglement worden aangenomen op artikel 3.7 na en enkele kleine wijzigingen in artikel 12.5.
- Per 31 maart 2000 wordt de clubkaart ingevoerd.

Akties

Wie a-punt klus
Bestuur 3 Kijken wedstrijden.
Bestuur 5 Adverteren groentje.
Bestuur 8 Structuur- en disciplinereglement uitwerken en terugkoppelen.
Bestuur 8 Vakanties aanpassen.
Bestuur 8 Clausule clubkaart.
Bestuur 8 Ongeregistreerde leden.
Bestuur 8 Sparring vrijdag bekijken en terugkoppelen Alex en Peter.
Bestuur 8 Dinsdag naar andere zaal.

next up previous
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV


Taekyon Houten
2003-02-24