next up previous  
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV

Subsecties

Verslag

Met een opkomst van 10 mensen jammer genoeg weer een mindere opkomst dan het vorige jaar, maar wederom waren er goede discussies die het nut van de ALV onderstrepen.


Opening

De voorzitter heet iedereen van harte welkom en zegt blij te zijn dat de aanwezigen de moeite hebben genomen om tijd uit te trekken om naar de ALV te komen. Tevens heeft de voorzitter nog enkele mededelingen: Servaas Grul trouwt aanstaande vrijdag (vrijdag 22 maart 2002). Hester en Patricia hebben een stukje over het clubkampioenschap van onze vereniging geschreven. Het stukje is geplaatst in het Groentje. Dank aan de auteurs.


Notulen ALV 2001

Klik ``hier'' voor de notulen van maart 2001.

Vorm en inhoud.

$\bullet$ Aanvulling in punt 4 na ``Uiteindelijk werd besloten om tot stemming over te gaan'': (Frank Postema heeft Peter Heuts gemachtigd namens hem te stemmen)

Opmerkingen en vragen naar aanleiding van de notulen.

$\bullet$ Alex zegt teleurgesteld te zijn over het feit dat wederom niet alle financiële stukken van tevoren bijgevoegd zijn.

$\bullet$ Vraag: ``Hoe heeft de NTA gereageerd op onze brief over het dragen van UTI graduaties?'' Antwoord: ``Brief is doorgestuurd naar de commissies, verder (nog) geen reakties. Nieuw bestuur van het NTA lijkt een opener beleid te voeren.''

$\bullet$ Stukken voor de ALV waren, ondanks belofte op de vorige ALV, dit jaar te laat bij de leden. Bestuur biedt haar verontschuldiging aan en belooft het het volgend jaar beter te doen.

Hierna worden de notulen goed bevonden en geaccordeerd.


Jaarverslag (secretaris).

Allereerst wil de secretaris zijn excuses aanbieden voor de wat mindere voorbereiding: hij zit midden in een verhuizing en heeft zodoende niet de tijd gehad het jaarverslag voor te bereiden.

Het is al met al een bewogen jaartje geweest: Henny Thijssen heeft na 15 jaar onze club verlaten en dat laat hoe je het wendt of keert toch zijn sporen na. Zeker weten doe je het natuurlijk niet, maar feit is dat we wederom iets minder leden hebben dan vorig jaar.

Het afgelopen jaar hebben we wederom een aantal evenementen georganiseerd zoals de clubdag en het trainingsweekend deze zijn een groot succes geweest en krijgen dus ook dit jaar weer navolging. Verder is de clubkaart afgeschaft, en is het bestuur samen met het kader gaan kijken naar de exameneisen wat geleid heeft tot een toevoeging van de voorbereidende Dan-Bong tul aan het examenpakket.

De conclusie is dan ook dat `Taekyon Houten' nog steeds een gezonde club is welke telkens in beweging is en blijft.


Jaarverslag penningmeester.

Jaarverslag en begroting. Frank deelt de benodigde papieren uit en legt uit dat de papieren laten zien dat de inkomsten lager zijn, maar dat de kosten ook een dergelijke trend vertonen. Dave maakt de opmerking dat hij het liever eerder had gehad omdat hij het al moeilijk genoeg vindt en het onmogelijk is goed inzicht te krijgen in al die cijfers.

Alex valt het op dat er sinds de laatste controle door de kascommissie veranderingen zijn aangebracht. En dat dit al de 3e versie is die circuleert. Frank legt uit dat sommige specificaties niet helemaal klopte en hij die alsnog veranderd heeft. Het resultaat is echter nog steeds hetzelfde. Na verbetering van een aantal inconsistenties wordt het verslag goedgekeurd onder voorbehoud dat de inconsistenties gecorrigeerd worden. De kascommissie zal dit controleren. Aanwezigen zullen binnen een paar dagen van de penningmeester een versie ontvangen waarin de verbeteringen netjes verwerkt zijn.

Verslag kascommissie 2001. De kas is dit jaar gecontroleerd door Peter Heuts en Alex van Rooijen. Ze hebben geen onregelmatigheden gevonden, maar vonden het geheel wel wat verwarrend. Ze hebben echter alle vertrouwen in een correcte afhandeling door de penningmeester.

Benoeming kascommissie 2002-2003. Ook het komende jaar dient de kas natuurlijk weer gecontroleerd te worden, gebruikelijk is dat er een roulatie plaatsvindt, waarbij ieder lid van de kascommissie 2 jaar actief is en dan plaats maakt voor een nieuw lid. Daarom zal Alex van Rooijen het komende jaar wederom de kascommissie op zich nemen samen met een nieuw lid. Het 'nieuwe' lid wordt in dit geval Nico van Didden.


Contributieverhoging.

Het bestuur vraagt zich af of een kleine verhoging van de contributie noodzakelijk is. Het voorstel waar aan gedacht wordt houdt ongeveer 10verhoging van de contributie in. Na een korte inhoudelijk goede discussie wordt besloten dat: `De Financile situatie er niet echt rooskleurig uitziet komend jaar, maar niet zodanig is dat er reden is voor een contributie verhoging'. Een besluit welke maar weer eens de invloed weergeeft van de leden op een ALV.


Verkiezingen.

Reglementair treedt de secretaris af. Hij stelt zich niet meer verkiesbaar voor de functie van secretaris. Hij staat echter eventueel wel open voor een andere functie binnen het bestuur. Dit als zich tenminste niemand anders aandient voor een bestuurlijke functie. Tevens treedt de interim commissaris jeugdzaken Ronald Stronks af. Deze is door het bestuur gevraagd om de plaats van Henny Thijssen in te nemen. Maar aangezien de leden bepalen wie er in het bestuur zitten, stelt hij zijn functie weer ter beschikking.

Even volgt er een discussie over het feit of het bestuur wel uit 5 man moet bestaan. Conclusie is echter dat er geen reden is om het bestuur in te krimpen. Op de vraag of er nieuwe kandidaten zijn om plaats te nemen in het bestuur meldt Dave de Putter zich aan. Hij voelt wel wat voor het secretariaat. Daarmee trekt Jan-Willem Linschoten zich terug en worden Dave en Ronald in het bestuur gekozen.

Het bestuur ziet er dan als volgt uit:

Naam Functie tot
Gerard Sleijpen Voorzitter 2004
Dave de Putter Secretaris 2005
Frank van der Meij Penningm. 2003
Leon Magis W. comm. 2004
Ronald Stronks Comm. jeugd 2005


Wat verder ter tafel komt.


Rondvraag.

$\bullet$ Alex is het opgevallen dat de hygiene in de zalen nog steeds te wensen overlaat. Hij stelt voor dat de vereniging geld gaat inhouden als het zo slecht blijft. De nieuwe secretaris zal nog eens contact opnemen met Netty Boon.

$\bullet$ Tevens maakt Alex zich zorgen over de dalende kosten voor kaderopleidingen en de deskundigheid van het kader. Het lijkt hem een goed idee om toch af en toe eens een externe trainer te laten langs komen om het niveau te waarborgen van het kader.

Besluiten
Notulen ALV 2001 worden goedgekeurd.
Verslag secretaris wordt goedgekeurd
Verslag penningmeester wordt goedgekeurd
Het komende jaar zal de agenda voor de ALV samen met alle bijbehorende stukken minstens 2 weken van tevoren beschikbaar zijn.
In de kascommissie zijn benoemd: Alex van Rooijen en Nico van Didden.
Er wordt dit jaar geen contributie verhoging doorgevoerd.
Ronald Stronks en Dave de Putter worden gekozen in het bestuur.

Akties
WIE agenda punt KLUS
Secretaris 1.8 Schoonmaak.
Bestuur 1.8 Opleidingen kader.

next up previous
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV


Taekyon Houten
2003-03-21