next up previous  
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV

Subsecties

Verslag

Opening

De voorzitter Gerard heet om 20.15 u iedereen van harte welkom. Verder spreekt hij zijn tevredenheid uit over het afgelopen jaar: het ledental is op peil (zelfs een ledenstop bij de jeugd); de Taedag was een succes; Leon en Jan-Willem zitten in het UTI-team en zijn blijkbaar leraren van hoog niveau; de Demo en kraam op de activiteitenmarkt in september waren een succes. Uit de repliek blijkt dat een Demo de meest efficinte manier van werven lijkt te zijn en dat het verstandig is om er vaker een te geven. Koninginnedag?

Mededelingen

Op zondag 23 maart houden wij ons clubkampioenschap. Tegelijkertijd is er een wedstrijdtraining van het NTA in de Molenwiek in Houten. Gerard bedankt Hester voor haar inzet bij de jeugd: vanaf het begin van het seizoen assisteert zij Frank bij de eerste jeugdgroep en dat doet ze heel goed. Frank onderschrijft dat.

Notulen ALV 2002

Klik ``hier'' voor de notulen van maart 2002.

Inhoudelijk: In het jaarverslag penningmeester, wordt de regel: 'Na verbetering van een aantal inconsistenties wordt het verslag goedgekeurd', aangevuld met 'onder voorbehoud dat deze inconsistenties worden gecorrigeerd. Dit wordt alsnog gecontroleerd door de kascommissie van 2001, Peter Heuts en Alex van Rooyen.' Daarna wordt het verslag goedgekeurd, onder dankzegging aan de toenmalige secretaris Jan-Willem Linschoten.

N.a.v.: Het streven is om de jaarverslagen 2 weken voor de ALV aan de leden uit te reiken. Dit jaar is dat opnieuw slechts ten dele gelukt.

Jaarverslag secretaris

Voor document, klik hier: (pdf, html)
Bij het bespreken ervan, volgt een debat over de routing van nieuwe inschrijfformulieren. Het bestuur heeft nu gekozen voor de volgorde secretaris en daarna penningmeester. De secretaris houdt via e-mail de rest van het bestuur en de leraren op de hoogte. Alex merkt op dat de inschrijving pas geldig is, als de contributie binnen is. Daarom lijkt het logischer om bij de penningmeester te beginnen.

De Taedag is voor herhaling vatbaar. Wel moet deze eerder aangekondigd worden.

Dave legt uit hoe de diverse bonden gerelateerd zijn en wat onze positie daarin is.

Desgevraagd wordt uitgelegd wat het verschil is tussen een vereniging en een school: een vereniging is van en voor de leden en streeft geen commercieel doel na; een school is een 'bedrijfje' van de leraar.

Het verslag wordt onder dankzegging goedgekeurd.


Jaarverslag penningmeester

Verslag kascommissie: Alex en Nico doen verslag. De boeken zijn gecontroleerd en er zijn geen ongerechtigheden gevonden. Het verslag was duidelijker dan het vorig jaar. Zij hebben Frank nog om een uitwerking van enkele posten 'Overige' gevraagd. Het verdient aanbeveling om de uitgaven per uitgavenpost te verdelen en van tevoren aan de kascommissieleden te verstrekken.
De voorzitter dankt de kascommissie voor hun medewerking.

Jaarverslag en begroting: Frank geeft een toelichting op het jaarverslag en begroting.
-- Er is geprobeerd naamsbekendheid te krijgen middels folders GOB. Prijs en prestatie stonden in geen verhouding. Dit doen we dus niet meer. Internet, activiteitenmarkt en Houtens Nieuws werken goed.
-- Bor merkt op dat gerichte reclame in nieuwe wijken goed zal werken als de wijk ongeveer een half jaar bewoond wordt. Het bestuur zal daar aan denken. Enkele andere suggesties om te werven zijn, naast het geven van een Demo: (jeugd)leden folders laten verspreiden. Jan-Willem is gevraagd om eens een les te geven op de Heemlanden. Ook een unieke gelegenheid. Hester merkt op, dat er op de PaBo ook speciale sporttrainingen gegeven worden, waaraan naast de leerlingen ook leraren deelnemen.
-- Besparingen door uit de NTA te stappen lijken niet wenselijk.
-- Er is geïnvesteerd in 200 nieuwe emblemen, omdat daardoor de stuksprijs veel lager kwam te liggen.
-- De zaal is regelmatig vies. Moeten we een huurverhoging wel accepteren?
-- We bespreken of het een goed idee is om door het bestuur sportkleding en dergelijke op bestelling bij b.v. Benima te halen en met een kleine winst te verkopen. Omdat Benima veel korting geeft, heeft de vereniging hiermee een kleine extra bron van inkomsten, terwijl de leden nog steds profiteren van een lagere prijs.Dit wordt verder in bestuursvergaderingen uitgewerkt.
Het financieel verslag wordt daarna goedgekeurd.
Frank wordt bedankt voor zijn jarenlange inzet.

Benoeming kascommissie 2002-2003: De nieuwe kascommissie wordt gevormd door Bor Borren en Jan-Willem Linschoten. Een kascommissielid controleert de kas in twee opeenvolgende jaren. In verband met punt 7 kan deze traditie niet gehandhaafd worden. Dus daarom dit jaar twee nieuwe leden: Jan-Willem doet het werk voor een jaar, zodat de traditie volgend jaar weer hersteld is.

Contributieverhoging

Gezien het financieel verslag en de begroting, is een contributieverhoging noodzakelijk. De gemeente verhoogt elk jaar zijn huurprijzen en dat is onze belangrijkste kostenpost. Het bestuur stelt voor om de contributie per half jaar als volgt vast te stellen:

Jeugd 35,-
Junioren 60,-
Senioren 80,-

Na bespreking wordt dit vastgesteld. De vergadering geeft het bestuur in overweging om jaarlijks de contributie met een kleiner bedrag te verhogen, om de jaarlijkse huurverhogingen (en de inflatie) te corrigeren.

Verkiezingen

Er hebben zich 2 kandidaten gemeld om als penningmeester aan te treden, Nico van Didden en Jan-Willem Linschoten. Jan-Willem trekt zijn kandidatuur in, omdat hij vertrouwen heeft in Nico en het fijn vindt dat er nu iemand die 'nieuw' is, zich aktief voor de vereniging gaat inzetten, d.w.z. iemand buiten het groepje mensen dat al langer het bestuurlijk werk doet. Nico wordt onder applaus gekozen.


Wijziging huishoudelijk reglement

Voor document, klik hier: html
Omdat Dave ziek geweest is, heeft hij de wijzigingen niet vermenigvuldigd. Dat bemoeilijkt de procedure.
Art. 2.3.1 en 8.3 waarin staat dat men vanaf gele band ook lid van het NTA moet zijn, worden goedgekeurd.
Art. 13.1, 13.3, 13.4, 14.1, 14.7, 14.8, 14.9 en 14.10 moeten gewijzigd, omdat wij geen hoofdleraar meer hebben. Het voorstel wordt goedgekeurd.
Art. 14.11 levert (te) veel discussie op. Het bestuur zal zich hierop beraden en het op de volgende ALV inbrengen.


Wat verder ter tafel komt

Hanneke doet het voorstel om de mening van de leden te vragen via een enquetteformulier. Zij is bereid daarvoor wat te verzamelen en het verder uit te werken. Haar voorstel wordt in dank aanvaard.

Rondvraag

Van de rondvraag wordt geen gebruik gemaakt.

Sluiting

Gerard sluit de vergadering om ca. 23 h en nodigt de leden uit nog wat te blijven drinken.

Het bestuur ziet er nu als volgt uit:

Naam Functie Tot
Gerard Sleijpen Voorzitter 2004
Dave de Putter Secretaris 2005
Nico van Didden Penningm. 2006
Leon Magis IW. comm. 2004
Ronald Stronks Comm. jeugd 2005

Besluiten
Notulen ALV 2002 worden goedgekeurd.
Verslag secretaris wordt goedgekeurd, waarin o.a. de voorstellen: De Taekyondag blijven organiseren in het 3e of 4e weekend van het nieuwe seizoen. Bij het opnieuw opstellen tijdens de les, dit doen in een nieuwe opstelling volgens band en leeftijd. Geen aparte kadertrainingen houden op zondagmorgen, zolang onze financi‰le toestand niet beter is.
Verslag penningmeester wordt goedgekeurd
Het komende jaar zal de agenda voor de ALV samen met alle bijbehorende stukken minstens 2 weken van tevoren beschikbaar zijn.
In de kascommissie zijn benoemd: Bor Borren en Jan-Willem Linschoten.
De contributie voor Jeugd, Junioren, Senioren wordt vastgesteld op respectievelijk 35,- 60,- en 80,- euro per half jaar.
Nico van Didden wordt gekozen in het bestuur.

Akties
WIE agenda punt KLUS
Hanneke 9 Het organiseren van een enquête onder de leden.
Bestuur 5 Extra PR richten op nieuwe wijken als ze ongeveer een half jaar bewoond zijn.
  5 Overleggen of 'Bestuur' zorgt voor ophalen sportkleding e.d. op bestelling, bij Benima.
  5 Liever vaker een kleine contributieverhoging, dan na jaren een grotere.
  8 Beraden op de inhoud van art. 14.11 van het Huishoudelijk Reglement en opnieuw inbrengen op de volgende ALV.

next up previous
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV


Taekyon Houten
2003-03-26