next up previous  
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV

Subsecties

Verslag

Opening

Gerard heet om 20.15 u iedereen van harte welkom.

Mededelingen

- De voorzitter van de NTA is afgetreden.
- Binnenkort zijn er wedstrijden, georganiseerd door Taekyon Berghem. Info bij Gerard.
- Op 4 april a.s. wordt ons clubkampioenschap gehouden.
- Gerard bedankt Han Brinkman voor het op touw zetten, ophalen en afleveren van materiaal tegen forse korting voor de leden bij Benima Sport in Utrecht, Inez Stronks voor het kalligraferen van de diploma's en Hester voor haar inzet bij de jeugd.

Notulen ALV 2003

Notulen van maart 2003.

Inhoudelijk: De notulen worden ongewijzigd goedgekeurd.

N.a.v.: Het streven is om de agenda en bijlagen minmaal twee weken voor de ALV aan de leden te mailen. Besloten wordt dat de leden in principe zelf voor afdrukken zorgen. De secretaris zorgt voor enkele setjes ter plaatse voor degene die geen e-mail faciliteiten heeft of niet kan printen.

Jaarverslag secretaris

Voor document, klik hier: (zie document (doc))
Alex informeert naar het verloop van het contact met de gemeente over de netheid van de zalen en douches. In de loop van het jaar is daarover ook een rechtstreekse brief aan de betreffende wethouder geschreven. Maar we blijven ontevreden over het resultaat. Deze en andere akties van de secretaris o.m. om de zaal waarin we trainen schoon te houden vonden veel waardering.

Peter informeert naar CD's in onze bibliotheek. Die zijn beschikbaar, maar we willen ze niet op internet aanprijzen; Dave's lijst is een kopie van internet.

Het verslag wordt ongewijzigd goedgekeurd.

Financiële zaken

Verslag kascommissie: Bor Borren is lange tijd niet op de lessen geweest. Daarom is John gevraagd of hij zitting wou nemen in de kascommissie, samen met Jan-Willem Linschoten. De kascommissie heeft geen onduidelijkheden gezien in de boekhouding en bevond het prima in orde.
De voorzitter dankt de kascommissie voor hun medewerking.

Jaarverslag penningmeester: Voor document, klik hier: (zie document (doc)) Het jaarverslag, jaarrekening en de begroting worden ongewijzigd goedgekeurd.

Vraag: Is het verstandig om, aldus de begroting 2004, 100 euro meer uit te geven dan er in komt? Antwoord: we vieren dit jaar een dubbel jubleum (20 jaar Takeyon Houten, 10 jaar vereniging) en dit levert eenmalige uitgaven en uitmiddelen over twee jaar impliceert geen achteruitgang.

Het financiele jaarverslag over 2001 (besproken in de alv 2002) is inmiddels definitief goedgekeurd: in 2002 was de goedkeuring onder voorbehoud dat inconsistenties gecorrigeerd zouden worden. De kascommissie 2001 zou dat controleren: dat is gebeurd en accoord bevonden.

Benoeming kascommissie 2003-2004: John wil nog een jaar aanblijven. Hester wordt gestrikt om volgend jaar mee te doen. De voorzitter dankt de kascommissie voor hun medewerking.

Contributie

Volgens de statuten is de hoogte van de contributie een jaarlijks agendapunt voor de alv.

De contributie blijft dit jaar gelijk.

Leden zullen verzocht worden om de contributiebetaling in het vervolg per automatische incasso (AI) te betalen. Dit bespaart de penningmeester (die dit vaak ook maar voor de lol doet) veel werk en dat is een belangrijk voordeel.

Volgend jaar januari gaat de contributie ietjes omhoog. De verhoging is gelijk aan de kosten van een acceptgiro (AG). De verhoging geldt niet voor leden die geen gebruik maken van een AG (dus niet voor degene die per AI betalen of de AG niet afwachten en tijdig zelf de contributie overmaken ing). Door dit in een contributieverhoging te brengen worden de mensen niet ``gestraft'' die niet per AI willen betalen: de AI'ers worden beloond (we voeren een positief beleid!) Een andere visie is dat de AG'ers gewoon zelf voor de extra kosten opdraaien.

Verkiezingen

- Voorzitter: Gerard is herkiesbaar als voorzitter. Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld. Niemand heeft bezwaar tegen het aanblijven van Gerard, zodat hij herkozen wordt.

- Secretaris: Dave treedt uit eigen beweging tussentijds af: in een vereniging waar het werk door vrijwillegers gedaan wordt gaat niet altijd alles zoals gepland. De een gaat daar wat gemakkelijker mee om dan een ander. De voorzitter spreekt zijn waardering uit voor het werk dat Dave in het bestuur gedaan heeft: het was zeer punctueel en tot in de puntjes verzorgt. Hij betreurt het besluit van Dave om af te treden.

Patricia heeft zich beschikbaar gesteld als secretaris. Zij wordt onder applaus gekozen en neemt de functie als secretaris over van Dave. Omdat het een tussentijdse bestuurswisseling betreft is de zittingsperiode korter dan drie jaar: in het rooster van aftreden neemt ze de plaats in van Dave.

- Lid: Leon treedt reglementair af en had zich verkeiesbaar gesteld, maar besluit zijn kandidatuur in te trekken omdat hij, o.m. om prive redenen, niet zo'n aktieve inbreng in het bestuur gehad heeft als hij wel zou willen. Er volgt een discussie over de inhoud van de funktie. Andere bestuursleden vinden zijn inbreng toch waardevol. Er is geen andere kandidaat en Leon stemt toe bestuurslid te blijven tot er een opvolger gevonden is. De alv is hiermee accoord.

Wijziging huishoudelijk reglement

Voor document, klik hier: Wijziging Huishoudelijk reglement. Art. 14.11 wordt voorgesteld op te nemen: `Iedere leraar wordt gehele ontheffing verleend van de verplichting tot het betalen van contributie'.

Na wat toelichting, waarin onder meer het verschil tussen statuten en huishoudelijk regelement wordt uitgelegd, wordt het voorstel tot wijziging unaniem geaccepteerd.

Samenwerking NTA en TBN

Gerard geeft een toelichting op de vorm van samenwerking. De bond NTA is lid geworden van TBN, zoals de afzonderlijke TBN scholen daar lid van zijn. Het NTA blijft zelf als bond bestaan. Het is de bedoeling dat de administratie van NTA uitgevoerd gaat worden door TBN.

Wat verder ter tafel komt

- De vraag wordt gesteld wanneer jeugdleden doorstromen naar de junioren. Er is een voorkeur om in groepjes door te stromen. Daarnaast moet rekening gehouden worden met de eigen motivatie. Er wordt overlegd met de andere kaderleden.

- Ronald vraagt om commentaar op de nieuwe poster die hij heeft. Hij zal hem achter het glas in de hal van Den Oord aanbrengen.


Rondvraag

- Gerard vraagt om suggesties voor verbetering van de PR. Bij het aanmeldingsformulier zal ook gevraagd worden hoe men de informatie over onze vereniging verkregen heeft. Tevens zal een e-mail adres gevraagd worden.

- In het lopende jaar zal er aandacht zijn voor het 20 jarig bestaan van Taekyon, waarvan 10 jaar als vereniging. Hester, John, Peter en Nico zullen meewerken aan de organisatie. Rond de volgende bestuursvergadering (in April) zal verder overleg plaatsvinden.

- John vraagt waarom het basketbal op de dinsdag is afgeschaft. Daar zijn diverse redenen voor. Het kader zal verder overleggen. In de tussentijd wordt de eerste dinsdag van de maand wel gebasketbald. De andere dinsdagen is er een gezamelijke warmingup en een coolingdown.

Sluiting

Gerard sluit de vergadering om ca. 23 h.

Het bestuur ziet er nu als volgt uit:

Naam Functie Tot
Gerard Sleijpen Voorzitter 2007
Patricia de Waal Secretaris 2005
Nico van Didden Penningm. 2006
Vacature Wedstrijdz. 2007
Ronald Stronks Comm. jeugd 2005

Besluiten
Notulen ALV 2003 worden goedgekeurd.
Het bestuur zorgt in principe alleen voor een electronische versie van de alv papieren.
Verslag secretaris wordt goedgekeurd.
Verslag penningmeester wordt goedgekeurd
In de kascommissie zijn benoemd: John Achterberg en Hester Reijngoud.
Contributiebetaling kan vanaf de tweede periode van dit jaar per automatische incasso. De contributie verhoging in januari is gelijk aan de kosten van een acceptgiro en geldt niet voor leden die geen gebruik maken van een acceptgiro.
Gerard Sleijpen en Patricia de Waal worden gekozen in het bestuur. Leon Magis is ad intrim bestuurslid.
In het huishoudelijk reglement wordt 'Iedere leraar wordt gehele ontheffing verleend van de verplichting tot het betalen van contributie' opgenomen als Art. 14.11.

Akties
WIE agenda punt KLUS
Bestuur 11 In april a.s. verder overleggen hoe het 20 jarig bestaan van Taekyon Houten gevierd wordt.

next up previous
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV


Taekyon Houten
2004-04-27