next up previous
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV

Subsecties

Verslag


Opening

De voorzitter opent de vergadering om 20.05, met een speciaal welkom voor de leden die geen kader of bestuurslid zijn. Hij is verheugd over de opkomst.

Vaststelling agenda

De agenda wordt vastgesteld; met de opmerking van Hester dat onder punt 8 een spatie is weggevallen.

Mededelingen

Geen mededelingen.

Notulen ALV 2009

Notulen van maart 2009.
Geen opmerkingen. Dank aan Erik Meijnders, die de notulen heeft uitgewerkt. De notulen worden vervolgens geaccordeerd.

Jaarverslag secretaris

2009 was een speciaal jaar voor Taekyon Houten; het jaar waarin Taekyon haar 25-jarig bestaan heeft gevierd.
Bestuur. Het bestuur heeft in 2009 geen wisseling doorgevoerd. Nico is voor 3 jaar herkozen. Gedurende het afgelopen jaar is het bestuur 5x bij elkaar gekomen. Naast de `nomale' taken, zoals het besturen van de vereniging, het nauwkeurig voeren van een sluitende administratie, het onderhouden van de contacten met de Gemeente en het presenteren van onze vereniging op open dagen, is er veel tijd en energie gestoken in het organiseren van het 25-jarig Jubileum.

Het Bestuur in 2009 :

Gerard : voorzitter + internet 2010
Hester : jeugdleden / jeugdzaken 2010
Nico : penningmeester + ledenadministratie 2012
Erik : secretaris + inkoop 2011

Huishoudelijk reglement. Het Huishoudelijk reglement is in 2008 en 2009 in z'n geheel doorgesproken en er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. Tijdens de ALV van 18 maart 2009 is hierover uw instemming verkregen. Een kopie van het Huishoudelijk reglement is beschikbaar via de internetsite van de vereniging of via het Bestuur.
Lessen.
Jongste jeugd - junioren / senioren - kader. Na de start van een derde jeugdgroep in 2007/2008, onder leiding van Hester is ook in 2009 deze groep overwegend op maximale grootte gebleven. Het enthousiasme onder de jongste jeugd blijft groot; mede dankzij de enthousiaste uitstraling van Hester.
Naast de assistentie van Sebastiaan van Didden (1ste Dan) heeft vanaf september ook Sebastiaan Tieleman de start gemaakt als assistent-trainer. Sinds enkele weken assisteert ook Michelle Dekker met het lesgeven aan de jeugd.
Eind 2009 is het besluit genomen om de 1ste en 2de jeugdgroep samen te voegen en te laten starten om 18.30 in de Kleine Zaal.
De 1ste ervaringen laten zien dat de samengevoegde groep prima draait, niet in het minst door de enthousiaste inzet van de assistent-trainers Sebastiaan & Sebastiaan. De behaalde voordelen betreffen 1) een betere aanvangstijd van de training en 2) een besparing op de huurlasten 3) efficiëntere inzet van trainers.
De junioren en senioren hebben qua continuïteit een mooie ontwikkeling laten zien. Ultimo 2009 bedraagt het aantal blauwe en rode banden een 6-tal leden.
Dangraden. Een aparte vermelding verdient het behalen van de 5de Dan door Gerard Sleijpen en Jan-Willem Linschoten, mei 2009. Tijdens een examen afgenomen door Karel van Orsouw ( 8ste Dan) is door beiden het examen met Goed Gevolg afgelegd. Eind 2009 is de 2de Dan door Nico van Didden en Dave de Putter gehaald. Zij hebben het examen, eveneens o.l.v. Karel van Orsouw, in December 2009 met goed gevolg op Papendal afgelegd. Ook zijn we trots op twee leden die de 1e Dan hebben gehaald. Sebastiaan van Didden in Juni op het UTI- trainingsweekend in Valkenswaard en Ron Lustig in December in Papendal. Van de vereniging hebben allen een nieuwe band gekregen.
Papendal: Vanaf de blauwe band is er ook in 2009 actief meegedaan aan de maandelijkse trainingen in Papendal; waarbij onder leiding van Karel van Orsouw, een landelijke training wordt gegeven.
Activiteiten. Ook in 2009 is er een tweetal keren een examen afgelegd door zowel de jeugd-, junior en seniorleden.
25-Jubileum. De jubileum viering op 5 april was een groot succes; de training onder leiding van Karel van Orsouw was voor veel leden een unieke gebeurtenis; voor met name diegenen die Karel van Orsouw niet wekelijks of maandelijks bezig zien, waren de demonstraties met en zonder Dan Bong een nieuwe ervaring. De borrel en aansluitende maaltijd waren een genot voor de met name oud-leden en afsluitend een levendige Salsa workshop, waarbij door eenieder vrolijk werd meegedaan.
Tae-dag. De traditionele Tae-dag heeft Taekyon in 2009 naar Utrecht gebracht, waar ze de dag begonnen met een frisbee clinic door een ervaren deelnemer aan internationale frisbeetoernooien en lid van de Nederlandse selectie. Daarna zijn wij ontvangen op het terrein van de scouting Utrecht, door onze leden Hans en Pieter van den Berg, beiden lid van de Utrechtse scouting club. Onder leiding van Pieter hebben we vlotten gebouwd en van een picknick genoten Omdat de jeugdleden niet aan de jubileumavond konden deelnemen werd de Tae-dag deze keer feestelijk afgesloten met een maaltijd in een Italiaans restaurant.
Wedstrijden. Tenslotte is er in September 2009 enthousiast deelgenomen door een 3-tal leden aan een toernooi in Drachten. Hierbij was Sebastiaan Tieleman, met een 2-tal prijzen, succesvol. Wellicht is hiermee de 1ste stap gezet naar deelname aan andere toernooien door meer leden van Taekyon Houten.
Besluit. Het verslag wordt vastgesteld.

Financiële zaken

Verslag kascommissie. De kascommissie o.l.v. Ad Koets en Ron Lustig hebben de boeken bij de penningmeester gecontroleerd op 16 Maart 2010 des huizes van de penningmeester. Zij hebben een goed geadministreerde boekhouding aangetroffen en keuren de administratie goed. Hoewel de kascommissie binnen 5 minuten een niet gespecificeerd bedrag, groot EUR 331,- kon traceren, bleek dit bij nader onderzoek evenwel keurig in orde. Complimenten aan de penningmeester. Dank aan de kascommissie.

Jaarverslag penningmeester. Nico licht de financiële gang van zaken toe en beantwoordt een aantal vragen, alsmede enkele vragen over de begroting van komend en volgend jaar. Er worden ook een paar vragen gesteld over de jaarlijkse subsidie van de Gemeente, welke door Nico worden beantwoord.

Besluit. Het financiëel jaarverslag, alsmede de begroting voor 2010 worden goedgekeurd onder dankzegging van de voorzitter aan de penningmeester.

Benoeming kascommissie 2010 - 2011. Ad Koets heeft, als lid van de kascommissie, de boeken voor de 2de keer gecontroleerd en wordt bedankt voor de bewezen diensten. Conform gebruik, zal Ad aftreden en moet er een nieuw lid voor de kascommissie worden gekozen. Nadat duidelijk is gemaakt wat er van een lid van de kascommissie wordt verwacht, besluit Sandra Oberweis zich aan te melden. De kascommissie 2010-2011 zal dus worden gevormd door Sandra Oberweis en Ron Lustig.

Vaststelling hoogte contributie. De contributie is met ingang van 1 januari verlaagd! Dit was afgesproken op de ALV in 2009 onder voorwaarde van een sluitend jaarresultaat.

1. De jeugd: EUR 30,-
2. Junioren: EUR 55,-
3. Senioren: EUR 75,-

Besluit. Het voorstel om de contributie niet te wijzigen wordt met algemene stemmen aangenomen. Dit betekent dat de contributie over 2010 ongewijzigd blijft.

Verkiezingen

Reglementair treedt de voorzitter af. Nadat Gerard zich heeft teruggetrokken, volgt een korte discussie over de het feit dat Gerard zich herkiesbaar heeft gesteld. Het resultaat is, dat Gerard --met ieders instemming-- herkozen wordt tot voorzitter.
Ook Hester treedt reglementair af en heeft zich herkiesbaar gesteld. Ook Hester wordt met algemene stemmen herkozen.
De bestuursfunctie met speciale aandacht voor wedstrijdzaken blijft vacant. Ad Koets geeft aan dat hij graag deel wil uitmaken van het bestuur, maar niet specifiek voor wedstrijdzaken. Met veel blijdschap neemt het bestuur zijn aanbod aan. Aldus wordt Ad Koets gekozen als bestuurslid vanaf 17 maart 2010 voor (volgens het rooster van aftreden) de termijn van 2 jaar.

Naam Functie Tot
Gerard Sleijpen Voorzitter 2013
Erik Meijnders Secretaris 2011
Nico van Didden Penningm. 2012
Hester Reijngoud Comm. jeugd 2013
Ad Koets Commissaris 2012

Vaststelling ``Huishoudelijk Reglement''

Besluit. Het voorstel van het bestuur om geen wijzigingen door te voeren wordt met algemene stemmen aangenomen.

Sparren

In aansluiting met hetgeen vorig jaar is besproken geeft Ron aan, dat hij met enige regelmaat een sparring training - tijdens de reguliere vrijdag training - te willen verzorgen. Echter gegeven zijn andere bezigheden vindt Ron het moeilijk om hierover strikte afspraken te maken. Het bestuur en de vergadering juichen dit voorstel toe. Tijdens de discussie komt naar voren dat tijdens het sparren er meer aandacht moet komen voor het sparren tussen de heren/jongens en dames/meiden.
Samenhangend met de discussie rondom wedstrijdzaken, wordt de mogelijkheid gesuggereerd om eens een keer bij een andere club te gaan sparren. Ron Lustig zal dit gaan bespreken bij zijn vereniging in Leerdam en t.z.t. terugkoppelen aan het bestuur.

Vrijwilligerszaken

Club-kampioenschappen; Jan-Willem geeft aan dat hij voorstander is van een punten systeem, waarbij ieder lid minimaal 1 tot 2x aan een (sparring-) wedstrijd moet hebben deelgenomen, wil hij of zij in aanmerking komen voor een 1ste Dan. Dit kan uiteraard tijdens een Clubkampioenschap. Door zo'n punten systeem wordt volgens JW de animo om deel te nemen aan de Clubkampioenschappen door de junioren en senioren een stuk groter. Gegeven het feit dat zowel in 2009 als in 2010 de club-kampioenschapen zijn afgelast, wegens een te lage opkomst, wordt de suggestie gedaan om de Club-kampioenschappen in het vervolg op een vrijdag avond te organiseren. Dit zou het probleem met het vinden van een geschikte zondag op kunnen lossen. Gedacht wordt om de Club-kampioenschappen derhalve alsnog in 2010 te laten plaatsvinden en wel op een vrijdag avond in september dan wel begin oktober a.s..
Tae-dag; Hester suggereert om te gaan paaldansen; dit is wel erg zwaar. Vervolgens wordt kort gesproken over het splitsen in een Taedag voor de jongste jeugd en een Tae-dag voor de overige leden. Dit voorstel wordt niet aangenomen.
Sandra Oberweis geeft aan zich te willen inzetten om de Tae-dag te organiseren; waarvoor dank. Tijdens de eerst volgende vergadering van het bestuur zal Sandra worden uitgenodigd om, tezamen met het bestuur, een concreet voostel uit te werken.

Wat verder ter tafel komt

Den Oord; Er wordt gevraagd wat er met Den Oord gaat gebeuren. Het bestuur geeft aan te hebben vernomen dat de Gemeente Den Oord in de toekomst wil afbreken. Over een nieuwe locatie bestaat nog geen duidelijkheid. Het bestuur heeft wel al aangegeven, via het Sport-platform, wat onze wensen zijn ten aanzien van een nieuw gebouw.
Trainings-sessie bij scholen; Ron geeft aan nu al een paar keer een training te hebben verzorgd voor middelbare scholieren op de Heemlanden. Hoewel hieruit nauwelijks concrete aanmeldingen komen, wil Ron ook dit jaar 1 of 2 trainingen tijdens een gymles verzorgen. De St. Michael school uit Schalkwijk heeft in navolging van vorige jaren weer het verzoek bij Hester neergelegd om ook dit voorjaar weer een training te verzorgen. Hester kan niet, maar heeft het verzoek doorgespeeld naar Frank en Sebastiaan.
Poster; Ron vraagt of er posters beschikbaar zijn, die op scholen kunnen worden opgehangen. Het bestuur geeft aan dat er geen posters zijn, maar deze graag wil laten maken. Ad Koets geeft aan hier ervaring mee te hebben en biedt aan een poster te willen ontwerpen.

Rondvraag

-- JW vraagt of er nog een borrel wordt gedronken na de sluiting van de vergadering. Gerard geeft aan dat eenieder is uitgenodigd om nog iets te drinken. Gerard zal er vanwege zijn vertrek naar Japan op 18 maart niet bij zijn.

Sluiting

De voorzitter dankt iedereen voor zijn of haar aanwezigheid en bijdrage en sluit de vergadering om 22.20.

next up previous
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV


Taekyon Houten
2011-02-18