next up previous
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV

Subsecties

Verslag


Opening

De voorzitter opent de vergadering om 20.15, met een speciaal welkom voor de leden die geen kader of bestuurslid zijn.

Vaststelling agenda

De agenda wordt vastgesteld.

Mededelingen

Geen mededelingen.

Notulen ALV 2011

Notulen van maart 2011.
Geen opmerkingen. Dank aan Erik Meijnders, die de notulen heeft uitgewerkt. De notulen worden vervolgens geaccordeerd.

Jaarverslag secretaris

Erik vat het secretarieel jaarverslag (zie document (pdf)) samen.

Nico laat weten dat Erik de eerste dan gehaald heeft: een feit dat wel gemeld staat in het jaarverslag, maar door Erik niet in de samenvatting gemeld wordt. Verder zijn er geen opmerkingen.

Besluit. Het verslag wordt vastgesteld onder dankzegging aan de secretaris.

Financiële zaken

Verslag kascommissie.

De kascommissie, bestaande uit Erica Manten en Jan-Willem Linschoten, hebben de boeken gecontroleerd op 14 Maart 2012 des huizes van de penningmeester. Zij hebben een correcte boekhouding aangetroffen en keuren de administratie goed; met echter het verzoek aan de penningmeester om in de toekomst alle declaraties te voorzien van de juiste handtekeningen. De aanleiding hiervoor was een 3-tal declaraties welke niet waren voorzien van de juiste handtekeningen. Het door de kascommissie ``voor akkoord'' ondertekende financiële overzicht wordt aan de vergadering voorgelegd.

Jaarverslag penningmeester.

Nico licht de financiële gang van zaken toe en beantwoordt een aantal vragen, alsmede enkele vragen over de begroting van komend en volgend jaar. Bob vraagt of het niet verstandig is om te anticiperen op een hogere huur in de nabije toekomst. Gerard licht het subsidiebeleid van de Gemeente Houten toe, n.a.v. een vraag van Bob. Govert geeft aan dat de contributie erg laag is in vergelijking met andere sportclubs. Gerard vertelt dat dit het beleid van Taekyon is; wat erin gaat, gaat er ook uit. Indien t.z.t. noodzakelijk, dan zal de contributie worden verhoogd.

Besluit. Het financiëel jaarverslag, alsmede de begroting voor 2012 worden goedgekeurd onder dankzegging aan de penningmeester.

Benoeming kascommissie 2012. JW van Linschoten stelt zich weer beschikbaar, alsmede Bob Klijsen. Omdat Erika van Manten afwezig is, wordt na enig overleg vastgesteld dat de kascommissie 2012 zal worden gevormd door Bob Klijsen. JW van Linschoten is het 2de lid, tenzij Erika van Manten zich beschikbaar stelt.

Nagekomen bericht: Erika van Manten stelt zich beschikbaar voor een 2de keer. De kascommissie wordt aldus gevormd door Erika van Manten en Bob Klijsen. JW van Linschoten is reserve lid.

Vaststelling hoogte contributie.

Het bestuur stelt voor om geen verhoging in te voeren, tenzij de Gemeente de subsidie gaat verlagen. In dat geval vraagt het bestuur de ALV om een kleine verhoging van de contributie per 1 Januari 2013 te kunnen invoeren. Concreet: 5 Euro verhoging voor de jeugd/junioren per half jaar en 10 euro voor de senioren per half jaar:

1. De jeugd: EUR 30,- naar 35,-
2. Junioren: EUR 55,- naar 60,-
3. Senioren: EUR 75,- naar 85,-

Gerard brengt in stemming of het bestuur, indien de gemeente de subsidie zal gaan verlagen, de contributie mag verhogen per 1 januari 2013; conform het contributievoorstel van het bestuur in de ALV van 2011. Met algemene meerderheid van stemmen wordt dit voorstel aangenomen.

Verkiezingen

Reglementair treden de penningmeester en commissaris af. Gerard vraagt of iemand zich verkiesbaar wil stellen. Niemand stelt zich beschikbaar. Zowel Nico als Ad hebben zich herkiesbaar gesteld en beiden worden met algemene stemmen herkozen in het bestuur en zullen daarmee tot 2015 aanblijven.

Bestuur april 2012 - maart 2013
Gerard : voorzitter & internet 2013
Erik : secretaris & inkoop 2014
Nico : penningmeester & ledenadministratie 2015
Hester : jeugdleden/jeugdzaken 2013
Ad : lid 2015

Vaststelling ``Huishoudelijk Reglement''

Het bestuur stelt voor om geen wijzigingen door te voeren. Dit voorstel wordt met algemene stemmen aangenomen.

Waar sporten wij in 2015?

Gerard geeft kort de achtergrond. Den Oord zal per 2014/2015 sluiten en Taekyon is in gesprek met de heer Jacobs, vz. Handbal Houten, welke een plan heeft om op de Kruisboog een hal te bouwen. De Gemeente lijkt de bouw van deze sporthal te steunen en heeft aangegeven dat zulks zal dienen te geschieden met de bouw van een aantal dojo's. Deze voorwaarde is opgenomen, zodat de verdedigingssporten uit Den Oord een nieuwe ruimte hebben, indien Den Oord dicht gaat. Een alternatief voor Taekyon is te verhuizen naar een bestaande sportzaal. Nico en Erik hebben recent een overzicht gemaakt van alle --in aanmerking komende-- zalen en Nico licht dit schema toe. Voordeel van de nieuwe zaal is dat alles gecombineerd zou zijn. Echter op dit moment is nog niks bekend en hebben wij nog geen plan, schets of begroting gezien en tasten nog in het duister. Na enige discussie wordt besloten dat wij een brief naar de Gemeente gaan sturen en tevens op zo kort mogelijke termijn een gesprek met de wethouder van sportzaken, de heer H. Geerdes, gaan aanvragen.

Het bestuur belooft de leden op hoogte te brengen in een korte bijeenkomst na een vrijdagavondtrainning als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Vrijwilligerszaken

- Taedag. Op de vraag van de voorzitter of er suggesties zijn voor de komende Tae-dag, wordt aangegeven dat de Tae-dag gewaardeerd wordt, maar dat het wellicht een optie is om het op een zondag te gaan organiseren. Sebastiaan Tieleman en Tobias van der Ven willen meehelpen met de Tae-dag organisatie. Ad wil wel begeleiden en tenslotte geeft Tycho aan dat ook hij graag mee wil helpen. Aldus is er een Tae-dag organisatie 2012 vastgesteld, met een 4-tal leden. Hulde!

Wat verder ter tafel komt

- Tycho vraagt of er een 3de trainingsdag zou kunnen komen; specifiek gericht op techniek. Gerard geeft aan dat extra uren niet eenvoudig te regelen zijn en er ook rekening moet worden gehouden met de extra kosten en beschikbaarheid van zaalruimte. Vervolgens geeft Tycho aan dat het hem is opgevallen dat er niet altijd uitleg wordt gegeven bij het oefenen van examenstof. Bob stelt dat hem dit ook is opgevallen. JW van Linschoten geeft aan dat hij, in de toekomst, bij de basisoefeningen de groep zou kunnen splitsen naar niveau, zodat tijdens de basisoefeningen getraind kan worden naar niveau.

- Gerard brengt naar voren dat de moeder van Saartje, uit de groep van Hester, graag zou zien dat er iets strenger wordt les gegeven. Door Sebastiaan wordt aangegeven dat het een lastige groep is, vanwege de grote leeftijdsverschillen (van 6 tot 11-12 jaar) en het niet altijd even goed lukt om een goede balans tijdens de les te krijgen. Hij is blij met de terugkoppeling en zal er extra op toezien dat de groep van met name de wat oudere kinderen serieuzer trainen.

- Bart: is het een idee om een enquete te houden per email? Reactie Sebastiaan: daar is volgens mij de ALV voor.

Rondvraag

Tycho vraagt of Taekyon aan de jaarlijkse sportdag van de scholen meedoet. Antwoord: dat heeft Taekyon in het verleden een paar keer gedaan.

Sluiting

De voorzitter dankt iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en bijdrage en sluit de vergadering om 22.55 en nodigt de aanwezige leden uit voor een drankje.

next up previous
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV


Taekyon Houten
2012-05-07