next up previous
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV

Subsecties

Verslag


Opening

De voorzitter opent de vergadering om 20.05, met een speciaal welkom voor de leden die geen kader of bestuurslid zijn.

Vaststelling agenda

De agenda wordt vastgesteld.

Mededelingen

Geen mededelingen.

Notulen ALV 2010

Notulen van maart 2010.
Geen opmerkingen. Dank aan Erik Meijnders, die de notulen heeft uitgewerkt. De notulen worden vervolgens geaccordeerd.

Jaarverslag secretaris

Bestuur. Het bestuur heeft in 2010 een nieuw bestuurlid mogen verwelkomen; Ad Koets is vanaf de ALV 2010 lid geworden van het bestuur van Taekyon Houten. Gedurende het afgelopen jaar is het bestuur 6x bij elkaar gekomen; in januari, februari, juni, juli, september en december 2010. De reguliere taken zoals het voeren van een sluitende administratie, het onderhouden van de contacten met de Gemeente en het presenteren van onze vereniging op open dagen zijn naast het zorg dragen voor de lessen voor de jongste jeugd, de junioren en senioren hebben Uw bestuur ook in 2010 weer voldoende bezig gehouden.

Bestuur april 2010 - maart 2011
Gerard : voorzitter & internet 2013
Erik : secretaris & inkoop 2011
Nico : penningmeester & ledenadministratie 2012
Hester : jeugdleden/jeugdzaken 2013
Ad : lid 2012

Huishoudelijk reglement. Het bestuur heeft eind 2010 een voorstel (pdf, html) geformuleerd om het Huishoudelijk reglement op een klein aantal punten aan te passen;
- trouwe leden korting
- UTI paspoort vanaf 8ste Kub
- Kubgraad examens gratis
- aanwezigheid van minimaal een kader- of bestuurslid van 18 jaar of ouder bij iedere les.
Tijdens de ALV in maart 2011 zal aan de vergadering instemming worden verzocht. Een kopie met de wijzigingen in de artikelen 2.4, 3.6, 13.5 en 16.5 is te raadplegen op de website van de vereniging.

Lessen. In 2010 zijn de twee jongste jeugd groepen bij elkaar gevoegd en naar beneden verhuisd, aangezien de kleine zaal vanaf 18.30 te huur bleek te zijn vanaf aanvang 2010. De reactie's zijn - zonder uitzondering - positief geweest. Met name de aanvangstijd van 18.30 is voor bijna iedere ouder en/of begeleider een prima tijd om hun/haar kind te brengen. De groep blijft onverminderd populair en naast een klein aantal afmeldingen, zijn er weer meer kinderen aangemeld, waardoor de groep op het maximaal aantal jeugdleden blijft. De behaalde voordelen: een besparing op de huurlasten en een efficiëntere inzet van trainers. Het Kader is gedurende 2010 uitgebreid met Sebastiaan Tieleman als assistent-leraar en Michelle Dekker als assistent voor het Kader. Beiden zijn vanwege deze werkzaamheden vrijgesteld van hun contributie verplichting.
Kub- en Dangraden. Zowel in juni 2010 als in December 2010 zijn er weer examens geweest, waarbij in juni 2010 een 30-tal leden met succes examen hebben gedaan en in December 2010 hebben een 32-tal leden met succes een hogere slip of kub behaald. Een aparte vermelding verdient het in december behalen van de 1ste Dan door Sebastiaan Tieleman.
Trainingsweekend/Papendal: Ook in juni 2010 heeft er weer een UTI-trainingsweekend in Valkenswaard plaatsgevonden, waar ieder lid met een blauwe band en hoger, welkom is. Een aantal leden hebben ook in juni 2010 weer deel genomen.

Papendal: Vanaf de blauwe band is er ook in 2010 actief door een aantal leden meegedaan aan de maandelijkse trainingen in Papendal; waarbij onder leiding van Karel van Orsouw, een landelijke training wordt gegeven. Hier komen leden vanuit het hele land bijeen om te trainen.

Zeer bijzonder was de uitreiking van de 9de Dan aan Karel van Orsouw tijdens het trainingsweekend.

Overige activiteiten. De jaarlijkse Tae-dag is in 2010 een dag geworden met een ochtend deel welke voornamelijk bestond uit sparringstraining en een aantal sparring partijtjes en een middag deel onder leiding van leden van de Close Combat school, waarbij Sebastiaan van Didden ook heeft mee geholpen bij deze workshop voor onze leden.

De laatste training van het seizoen, welke traditioneel als een instuif wordt gehouden waarbij broertjes, zusjes, ouders en andere familieleden van harte worden uitgenodigd om een keer mee te draaien, heeft in 2010 voornamelijk uit leden bestaan. Een enkeling draaide mee; maar veel minder in aantal dan in voorgaande jaren.

De jaarlijkse clubkampioenschappen hebben in het voorjaar geen doorgang gevonden, vanwege een te klein aantal aanmeldingen. Dit laatste was reden voor het bestuur om de clubkampioenschappen vanaf medio 2010 minder onder de aandacht te brengen als 'kampioenschappen', en vanaf het najaar 2010 te laten plaatsvinden als een competitie avond op de reguliere vrijdag avond. In september 2010 heeft dit voor de 1ste keer plaatsgevonden. In april 2011 zal het wederom plaatsvinden, met de nadruk op ``meedoen door eenieder op zijn/haar eigen niveau'' alsmede ``meedoen'' aan minimaal 2 (van de 3) onderdelen; zijnde  
1) het lopen van tuls,
2) sparring en
3) breektesten.

Besluit. Het verslag wordt vastgesteld.

Financiële zaken

Verslag kascommissie. De kascommissie o.l.v. Sandra Oberweis en Ron Lustig hebben de boeken bij de penningmeester gecontroleerd op 1 Maart 2011 des huizes van de penningmeester. Zij hebben een goed geadministreerde boekhouding aangetroffen en keuren de administratie goed. Aangezien beide leden van de kascommissie niet aanwezig zijn, wordt door de penningmeester het door de kascommissie ``voor accoord'' ondertekende financiële overzicht aan de vergadering voor gelegd.

Jaarverslag penningmeester. Nico licht de financiële gang van zaken toe en beantwoordt een aantal vragen, alsmede enkele vragen over de begroting van komend en volgend jaar.

Er worden ook een paar vragen gesteld over de jaarlijkse subsidie van de Gemeente, welke door Nico worden beantwoord.

Besluit. Het financiëel jaarverslag, alsmede de begroting voor 2010 worden goedgekeurd onder dankzegging aan de penningmeester.

Benoeming kascommissie 2010 - 2011. Ron Lustig heeft, als lid van de kascommissie, de boeken voor de 2de keer gecontroleerd en wordt bedankt voor de bewezen diensten. Conform gebruik, zal Ron aftreden en moet er een nieuw lid voor de kascommissie worden gekozen. Ook Sandra Oberweis is niet meer beschikbaar. Zij heeft eind 2010 haar lidmaatschap opgezegd. Jan-Willem Linschoten stelt zich beschikbaar, alsmede Erica Manten. De kascommissie 2011 wordt aldus gevormd door J.W. Linschoten en E. Manten.

Vaststelling hoogte contributie. Het bestuur stelt voor om, als de Gemeente ons kort op de subsidie, per 1 januari 2012 een bescheiden verhoging van de contributie in te voeren. Concreet : EUR 5 verhoging voor de jeugd/junioren per half jaar en EUR 10 voor de senioren.

1. De jeugd: EUR 30,- naar 35,-
2. Junioren: EUR 55,- naar 60,-
3. Senioren: EUR 75,- naar 85,-

Na enige discussie wordt het voorstel in stemming gebracht; 7 voor, 2 tegen en 1 onthouding; waarmee het voorstel is aangenomen.

Verkiezingen

Reglementair treedt de secretaris af. Erik heeft zich herkiesbaar gesteld en wordt herkozen.

Bestuur april 2011 - maart 2012
Gerard : voorzitter & internet 2013
Erik : secretaris & inkoop 2014
Nico : penningmeester & ledenadministratie 2012
Hester : jeugdleden/jeugdzaken 2013
Ad : lid 2012

UTI paspoort

N.a.v. het voorstel van het bestuur om het paspoort pas uit te gaan reiken vanaf de 8ste kub, start een korte discussie. Erika Manten, geeft aan dat Erik (jeugdlid) erg enthousiast was - en is - over zijn paspoort. Dit argument wordt gedragen door enkele andere leden, waarna het voorstel wordt verworpen.

Kubgraad examens

Het voorstel van het bestuur is om deze examens gratis te maken. JW vindt dit voorstel tegenstrijdig aan het voorstel van de contributie verhoging. Nico licht vervolgens toe dat met name de vele rompslomp rondom incasso van examengelden, de belangrijkste reden is geweest voor het onderhavige voorstel. Uiteindelijk wordt het voorstel goedgekeurd.

Vaststelling ``Huishoudelijk Reglement''

Met uitzondering van het voorstel om bij het uitreiken van het UTI-paspoort geen leeftijdsonderscheid meer te maken, worden alle voorstellen van het bestuur (pdf, html) om een aantal wijzigingen door te voeren met algemene stemmen aangenomen.

Ontwikkelingen samenwerking UTI - NTA

De voorzitter geeft een toelichting; in Nederland zijn verschillende Taekwon-Do bonden, waaronder de NTA. Onze vereniging traint bij de UTI. De NTA en de UTI hebben recent besloten samen te gaan werken. Dat roept de vraag op of wij (onze vereniging) weer lid zouden moeten worden (in een of andere variant) van de NTA: de UTI is immers geen bond. De UTI organiseert bijvoorbeeld geen wedstrijden, maar concentreert haar activiteiten uitsluitend op opleidingen en examens. JW vraagt of er aan het lidmaatschap van de NTA voor onze vereniging voordelen zitten. Die voordelen lijken niet doorslaggevend te zijn. Gerard geeft aan dat er wel kosten aan verbonden zijn. JW stelt voor om het voorlopig `aan te kijken'.

Concreet heeft de NTA gevraagd of de UTI samen met de NTA een toernooi wil gaan organiseren.

Hiermee wordt het onderwerp gesloten.

Vrijwilligerszaken

- Club-kampioenschappen. Aangezien de Club-kampioenschappen niet echt `leven' binnen de vereniging, is in september 2010 een start gemaakt met een soort `Competitie-avond'. Dit is goed bevallen en zal medio april - mei 2011 worden herhaald op een vrijdagavond. Het voorstel is om voorlopig geen Clubkampioenschappen meer te organiseren, maar deze te vervangen door deze Competitie-avonden; 2x per jaar.

- Taedag. Op de vraag van de voorzitter of er suggesties zijn voor de komende Tae-dag, blijft het verrassend stil. De komende periode zal het bestuur een voorstel uitwerken. JW vraagt of er behoefte is aan een feest; hierop komt geen respons uit de vergadering.

Wat verder ter tafel komt

-Taekwondo voor vrouwen. Gerard heeft de vraag gekregen of Taekyon Taekwondo trainingen zou willen verzorgen specifiek voor vrouwen. Na enige discussie constateert de voorzitter dat er binnen Taekyon geen behoefte is aan Taekwondo voor alleen vrouwen.

- Minimum leeftijd voor jeugdleden. De vraag wordt gesteld wat de minimum leeftijd voor jeugdleden is. Hierop wordt gevraagd wat een criterium hiervoor zou kunnen zijn. Het antwoord komt van Hester: ``als het kind kan `meedraaien' met de groep''. Na enige discussie concludeert de vergadering dat de minimum leeftijd van 8 jaar die we nu hebben gehandhaafd moet blijven met de opmerking dat een uitzondering - met goede reden(en) - altijd mogelijk moet zijn.

- Andere trainingsavond. Erika Manten vraagt of er wel eens nagedacht is over een andere avond voor de vrijdag-avond training. Het antwoord is ja, maar de conclusie toen was dat het beter was om niet uit wijken naar een andere avond.

- Maatschappelijke stage. De voorzitter geeft aan dat Taekyon een brief heeft ontvangen, waarin de maatschappelijke stage door scholieren wordt uiteen gezet. De suggestie wordt gedaan dat wellicht de organisatie van de Tae-dag hieraan kan worden uit besteed.

Rondvraag

Gerard vraagt of Sebastiaan aan de Deutsche Meisterschaft wil meedoen. Het antwoord is ontkennend.

Sluiting

De voorzitter dankt iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en bijdrage en sluit de vergadering om 22.15.

next up previous
Volgende: Over dit Omhoog: Notulen ALV Voorgaande: Notulen ALV


Taekyon Houten
2012-01-24