Subsecties


Kosten


Contributie

Per periode van een half jaar bedraagt de contributie:

Categorie  
 per half jaar  
Senioren (18 jaar en ouder) 95,- Euro
Junioren (jonger dan 18, 13 en ouder) 75,- Euro

Voor dit bedrag kunnen leden drie uur per week trainen: voor 190,- Euro kan er 132 uur getraind worden!

Gezinsleden hebben recht op korting: 20% voor het tweede gezinslid; 15% voor het derde; 10% voor het vierde, .... (in dalende volgorde van leeftijd)
In het bezit van een U-pas? Je kunt bij ons sporten van je U-pas budget. Hieronder vind je meer hierover.

De contributie moet (in principe per automatische incasso; zie hieronder) vooruit betaald worden over perioden van vijf maanden: in december voor de periode januari-mei en in mei voor de periode juni-december. De vakantie maanden juli en augustus worden niet gerekend (hoewel er een deel van die periode wel trainingen verzorgd worden).

Bij vaststelling van de hoogte van de contributie geldt de leeftijd op de eerste dag van de periode.

De contributie over een deel van een periode, bij tussentijdse inschrijving, is evenredig met de lengte van dat deel en is gebaseerd op een jaarlijks seizoen van 10 maanden. Je schrijf je overigens pas in als lif van onze vereniging nadat je twee lessen gehad hebt en de contributie periode begint op de dag van je derde les. Bij tussentijdse inschrijving geldt de leeftijd op de dag van je derde les.

Bij tussentijdse opzegging van het lidmaatschap wordt de contributie niet teruggestort. Reglementair (huishoudelijk reglement) geldt zelfs dat je, als je opzegt na 1 mei, nog contributie verschuldigd bent over de navolgende periode juni-december en na 1 december over januari-mei. Opzegging moet elektronisch, of eventueel schriftelijk bij de penningmeester; gebruik dit uitschrijfformulier. De uitschrijving is pas geldig na elektronische of schriftelijke bevestiging van ontvangst van de opzegging door een bestuurslid of ledenadministratie. Als opzegdatum geldt de datum van ontvangst van de opzegging of een latere datum als die in de opzegging gemeld is.

De contributie voor de periode januari-mei wordt per automatische incasso rond 27 december geïnd en voor de periode juni-december rond 27 mei. Bij inschrijving vragen we een machtiging voor automatische incasso van de contributie. Als je echt grote bezwaren hebt tegen betalen per automatische incasso, dan kan je eventueel ook anders betalen. Je moet dan, bij inschrijving, contact opnemen met de penningmeester om afspraken te maken over een alternatieve manier van betalen (hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht!).


Hoe kan de contributie zo laag zijn? Het antwoord is eenvoudig: we zijn een vereniging en geen school. Onze leraren zijn professioneel geschoold. Toch bestaat zowel het bestuur als het lerarenteam volledig uit vrijwilligers. Zij vragen geen vergoeding voor hun werk voor de vereniging. Hun directe onkosten worden natuurlijk wel vergoed. Het grootste deel van de contributieopbrengsten gaat op aan de huur van de zalen. Verder wordt er natuurlijk het benodigde materiaal uit bekostigd --voor Taekwon-Do is dat niet zo veel-- en zo nu en dan kunnen we er (deels) een feest mee betalen. De lessen zijn dus vrijwel gratis: wat je betaalt is, als het ware, alleen jouw deel van de huur van de accommodatie.


Individuele subsidie. De Gemeente Houten heeft samen met de Gemeente Utrecht voor haar minder draagkrachtige inwoners een pas, de zogenaamde U-pas. Met deze pas kun je bij ons en bij diverse andere verenigingen en instellingen, afhankelijk van je budget, betalen (of krijg je korting). Op dit moment bedraagt het jaarlijks U-pas budget 250 Euro voor 17 jaar en jonger en voor andere leeftijden is dat 100 Euro). Wil je hier gebruik van maken, dan geef je onze penningmeester je U-pas nummer en je vertelt hem hoeveel (van je contributie, voor een pak, ...) je wilt betalen van je U-pas budget. Wij declareren dan dat bedrag bij de `U-pas'. Vervolgens geef jij de `U-pas' toestemming om de declaratie van je budget af te schrijven. Het eventuele restant betaal je rechtstreeks aan ons. Voor een lijst van `erkende, deelnemende' clubs en voor meer details zie de website van de U-pas. Je kunt daar ook lezen of je in aanmerking komt voor zo'n pas en hoe je hem moet aanvragen.


Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt 20,- Euro. Voor dit geld krijg je bij aanschaf van je eerste dobok (taekwondo pak) van de vereniging een klubembleem (de dobok moet jezelf aanschaffen) en, bij het behalen van de gele band, een UTI paspoort.


Kosten UTI

De kosten van het UTI paspoort (ter waarde van 20,- Euro) zijn inbegrepen in het inschrijfgeld dat je voor onze vereniging moet betalen. Omdat de UTI geen bond is, heb je verder geen jaarlijkse bondsgeld verplichtingen. Wel moet je (net als bij andere bonden) voor iedere UTI activiteit waaraan je meedoet apart betalen.


Andere kosten

Een dobok (taekwondopak, verplichte eenmalige aanschaf) heb je vanaf zo'n 50,- Euro. Let er op dat je dobok moet voldoen aan onze kledingsvoorschriften (je moet een “ITF-pak” hebben). Informeer bij je leraar. Die kan je ook adviseren waar je een dobok kunt kopen. Je kan ook bij ons bestellen. ). Je weet dan zeker dat je het juiste pak hebt en je profiteert van de korting die de vereniging krijgt (bij ons betaal je 42,50 Euro voor pakken van maat 160 en kleiner en 47,50 Euro voor grotere pakken: de maat is de lichaamslengte). (Voor details bezoek onze internet “winkel”.) Een dobok koop je pas als je zeker weet dat je een tijdje Taekwon-Do wilt doen, dus een paar weken nadat je je bij ons hebt ingeschreven.

Op je dobok moet je een “Taekyon” embleem dragen. Het eerste embleem wordt gratis door de vereniging verstrekt. Wil je een tweede embleem (voor bijvoorbeeld een tweede pak) dan betaal je 3,50 Euro. Het embleem is te koop bij de club. Informeer bij je leraar of bezoek onze internet “winkel”.

Je kunt twee maal per jaar op examen. Het examen is gratis conform een besluit van de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2011. Hetzelfde geldt voor je band: de club zorgt voor de band die hoort bij je graad.

Lesbrochures kosten 2,- Euro per brochure van drie kubgraden. Het is niet verplicht om zo'n brochure aan te schaffen. Wellicht heb je liever een `echt' boek. Als je zeker wilt zijn dat je een geschikt taekwondo boek gaat aanschaffen, koop dat dan via onze vereniging, of overleg met je leraar. Er zijn verschillende taekwondo stijlen en zelfs voor `onze' stijl hebben niet alle scholen dezelfde partneroefeningen. Via onze vereniging kan je een UTI boek kopen (`Werkboek 1ste Dan', door K. van Orsouw, J. Teeuwissen en S. van Oeveren, uitgeven door de UTI, 35,- Euro), waarin de hele examenstof tot eerste Dan staat en waarvan je zeker weet dat het geschikt is. Er zijn ook UTI boeken voor hogere dangraden.

Een Dan-Bong is een korte stok met lus. Een Dan-Bong is een taekwondo wapen (in feite het enige taekwondo wapen), waarmee je vanaf blauwe band oefent. Via onze vereniging kan je een Dan-Bong bestellen (25,- Euro).


Winkel

Je kunt bij onze vereniging diverse soorten zaken bestellen waarvan je bij je taekwondo beoefening veel plezier kunt hebben, zaken als sporttassen, trainingspakken, T-shirts, etc.. Dit soort materiaal is dan voorzien van het club embleem. Bezoek onze internet “winkel” of vraag Gerard Sleijpen .


Kosten sparren

Van alle leden wordt verwacht dat ze na verloop van tijd ten behoeve van de sparringstraining beschermings-equipment aanschaffen. Een set van voet- èn handbeschermers heb je vanaf zo'n 55,- Euro. Soms zijn er aanbiedingen (vraag je leraar). Een “bitje” (gebitsbescherming) en “tok” (kruisbescherming) is verplicht en kosten bij elkaar zo'n 20,- Euro. Dit soort materiaal kan je ook via ons bestellen. Je krijgt dan aanzienlijke korting. Bezoek hiervoor onze internet “winkel”

De twee wekelijkse sparringstraining op maandagavond valt buiten de reguliere activiteiten van onze club. De deelnemers aan deze training betalen samen zelf de zaalhuur. De exacte hoogte van de bijdrage hangt dus af van het aantal deelnemers. Als je hieraan mee wilt doen, dan committeer je je overigens om vooraf voor een periode van drie maanden te betalen (op dit moment is dat voor een periode 5,- Euro) en is er geen restitutie als je trainingen overslaat.


Taekyon Houten
2021-09-04